ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ εργασίας για τα βιβλία της μειονοτικής εκπαίδευσης

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Στις 21 και 22 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιστημονική ομάδα εργασίας που θα αξιολογήσει τα βιβλία, το εκπαιδευτικό υλικό και θα καταθέσει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τον εμπλουτισμό του ελληνόγλωσσου προγράμματος των μειονοτικών δημοτικών σχολείων της Θράκης, καθώς και για πιθανές αλλαγές σε αυτό. Την Ομάδα συγκρότησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Ζωής Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης στο ΔΠΘ, μέλος της ομάδας θα επισκεφτούν την περιοχή οι συνεργάτες- μέλη της ομάδας, ο κύριος Γεράσιμος Κουζέλης (καθηγητής ΕΚΠΑ) και ο κύριος Ανδρέας Νοταράς (Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, σύμβουλος μειονοτικής εκπαίδευσης στο ΥΠΠΕΘ).

«Θα συναντηθούμε με τους φορείς, οπότε μετά θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η αντιπρύτανης του ΔΠΘ σημειώνοντας πως εκείνο που θέλει είναι: «Με πολύ νηφαλιότητα, να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, σε χαμηλούς τόνους να δούμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα και πώς μπορεί να λυθεί.»

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γαβρόγλου κατέληξε σ΄ αυτή την απόφαση, κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση των Βουλευτών Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά και του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπεκ .
Φώτο: Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.