ΤΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΕΜΕΙΝΕ έξω και από το ERC

Στο https://www.newsauto.gr διαβάσαμε:

Κακά τα νέα για τους φίλους των ράλι και των αγώνων στην Ελλάδα, καθώς το Ράλι Ακρόπολις έμεινε εκτός και του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για το 2019.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Λίγους μήνες μετά τα δελτία Τύπου που έκαναν λόγω για προσπάθεια επιστροφής του εθνικού μας αγώνα στα μεγάλα σαλόνια, δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι γνωστό ως WRC, δυστυχώς μένουμε εκτός κι από τα… αλώνια.

Παρότι το ERC ήταν ένας θεσμός με ελάχιστο ενδιαφέρον που αν μη τι άλλο δεν μπορούσε να προσελκύσει στο βουνό θεατές που ήταν μαθημένοι σε πιο εντυπωσιακά, πιο ισχυρά αυτοκίνητα και κορυφαίους οδηγούς, αποτελούσε έστω μία συμβιβαστική λύση ώστε η χώρα μας να παραμένει στον παγκόσμιο αγωνιστικό χάρτη.

Τώρα ο ελληνικός αγώνας αντικαθίσταται από τον ουγγρικό και παρότι υπάρχει ορίζοντας επιστροφής το 2020, είναι σαφές πως αυτή η εξέλιξη μας απομακρύνει ακόμα περισσότερο από το σχεδόν απατηλό πια όνειρο της παρουσίας του Ράλι Ακρόπολις στο WRC.

acropolis18-testing-a640

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, ανακοινώθηκε από την ΟΜΑΕ σε ένα δελτίο Τύπου επικεντρωμένο στους λόγους που οδήγησαν εκεί.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΟΜΑΕ ανέφερε:

«Το 2019 θα είναι έτος ανασύνταξης για το Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς η ΟΜΑΕ από κοινού με το Eurosport κατέληξαν στην απόφαση να μην διεξαχθεί ο αγώνας την επόμενη χρονιά. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της επιτακτικής, πλέον, ανάγκης να τεθούν υγιείς -οικονομικές και θεσμικές- βάσεις για το Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε το 2020 να επιστρέψει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ – κάτι για το οποίο υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Promoter του ERC.
Με πλήρη συναίσθηση της σημασίας και της Ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τους χιλιάδες φίλους του, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ΟΜΑΕ – όμως και αναγκαία για να οικοδομηθεί το σταθερό υπόβαθρο που…(περισσότερα)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.