Ο ΑΝΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στους δύο ο ένας δώρο

Μπαίνω στο ταξί.
Αδερφέ, ο Έλληνας ξεχνάει.
«Εμένα αν μου δώσει τη σύνταξη θα τον ξαναψηφίσω», μου ‘πε η γριά που μου τον καταριόταν τρεις μήνες πριν.
«Έχει αρχίσει να με γλυκαίνει» είπε «ο Τσίπρας».
Γλυκό σταφύλι ήξερα, γλυκό περγαμόντο ήξερα, γλυκό σύνταξη δεν ήξερα.

Τον έσυρε πάλι στη Βουλή ο Τσίπρας τον Κυριάκο που δεν το ‘χει. Πολύ σαγόνι, πολύ έπαρση, πολύ τονισμός, αλλά τα λόγια σκοτώνονται σε γκρεμό κάθε που ανοίγει το στόμα ο έρμος ο Κυριάκος.
Σκέψου τον Κυριάκο και τον Τσίπρα σαν δώρο.
Τον ακουμπάς τον Κυριάκο σε σερβάντα;
Α πα πα.

«Δεν θέλω ούρλιαζε ο παπάς. Δεν θέλω να δίνει ο Τσίπρας τα λεφτά στην εκκλησία για να μου τα δίνει μετά εμένα ο δεσπότης. Γιατί εγώ τον ξέρω τον δεσπότη. Δεν ξέρω τι θα μου ζητήσει να κάνω για το μισθό μου; Και όπως ξέρεις, ουδείς αναμάρτητος».
«Τι ακριβώς φοβάσαι;», τον ρώτησε ο άλλος.
«Ότι θα υποκύψω. Να, αυτό φοβάμαι».

Θα απαγορευτούν οι φάτνες, ο εορτασμός των Χριστουγέννων, ο Σταύρος από την σημαία. Τάδε έφη Μάκης Βορίδης με αφορμή τη συζήτηση για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Και οτιδήποτε άλλο με σταυρό να συμπληρώσω εγώ. Από τον σταυρό της Αγίας Παρασκευής μέχρι τη σταυροβελονιά.
Μάκη γελάνε μαζί σου και τα σταυροδρόμια.

Το άλλαξε το σύνθημα ο Μπακογιάννης, το «η Αθήνα μας ανήκει». Είπε «ξανά η Αθήνα όρθια». Ότι είχε πέσει δηλαδή, είχε σκοντάψει και ήρθε ο γιος της Ντόρας να τη σηκώσει. Και η μάνα, ως σωστή μάνα, μετακόμισε στα Χανιά για να εκλέγεται εκεί, ώστε στις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές η έδρα στην πρώτη Αθηνών να μεταβιβαστεί με «φυσικό» τρόπο στον διάδοχό του «θρόνου». Έτσι όπως ξέρουν οι δημοκρατίες στην Ελλάδα. Ο βασιλιάς έφυγε, οι βασιλιάδες μένουν.

Ότι ο Κατσίφας σκοτώθηκε και ότι είναι πέρα για πέρα θλιβερό το…(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.