ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Α/ΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Αδ Γεωργιάδη από τον Αμερικανό πρέσβη…

Στο https://thefaq.gr διαβάσαμε:

Τέτοιο icecube challenge και μάλιστα μια τόσο κρύα μέρα στην Αθήνα δεν πρέπει να το περίμενε ο συνηθης ύποπτος σε γκάφες και fake news άδωνις Γεωργιάδης, που βέβαια τώρα αντιληφθηκε και δημόσια την “αντιπάθεια” των Αρχών των ΗΠΑ από την άμεση αντίδρασή τους στο δικό του tweet … Με μια ασυνήθιστη για τη θέση του δήλωση, που υποδηλώνει και τη σοβαρότητα του θέματος, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, αισθάνθηκε την ανάγκη να διαψεύσει το σχολιασμό του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να δώσει αντικυβερνητική διάσταση στη ναυτιλιακή συμφωνία Μαρινάκη με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου.

Δημιουργώντας ερωτήματα για την ακριβή φύση αυτής της συμφωνίας, αλλά και τον συμβολισμό της, μια και τα ΜΜΕ του ομίλου Μαρινάκη επιχειρούσαν να την παρουσιάσουν ως… θριαμβευτικό τεκμήριο αθωότητάς του, όπως άλλωστε και ο Άδωνης, ο αμερικανός πρέσβης χρειάστηκε δύο λεπτά και έξι λέξεις για να «αδειάσει» το αφήγημα.

Συγκεκριμένα, δύο λεπτά μετά από την ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο Twitter, με την οποία είχε σπεύσει να θριαμβολογήσει για το deal Μαρινάκη, χρησιμοποιώντας –τι άλλο- το πρωτοσέλιδο των «Νέων», ο Τζέφρι Πάιατ του απάντησε ότι «Οι τίτλοι είναι λάθος, φίλε μου».

Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» ανέφερε «Στρατηγική συμφωνία Ευάγγελου Μαρινάκη και Wilbour Ross. H Capital Product Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή και η DSS Holdings, συμφερόντων του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου συγχωνεύονται και αλλάζουν τα δεδομένα στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ( αντιπροεδρος του Κυρ Μητσοτακη στη ΝΔ, μην το ξεχνάμε…) , προσπάθησε να στηρίξει ένα αφήγημα επιθετικό προς την κυβέρνηση και αθωωτικό για τον Μαρινάκη, εισπράττοντας όμως την άμεση απάντηση του αμερικανού πρέσβη, η οποία και δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση.

«Αμηχανία στους Τσίπρα/Καμμένο για αυτό. Πρώτον είναι αδύνατον οι ΗΠΑ να επέτρεπαν στον Υπουργό τους, να υπογράψει τέτοια συμφωνία αν αμφισβητούσαν τη νομιμότητα των χρημάτων Μαρινάκη και ο συνέταιρος του πλέον, ήταν ο βάσιμος επίσημος προσκεκλημένος του Τσίπρα στη ΔΕΘ», γράφει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι τίτλοι είναι λάθος, φίλε μου», απαντά ο Τζέφρι Πάιατ.

(περισσότερα)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.