ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 55 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ την προβολή της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Κόσμος, Οικονομία Ετικέτες:
 

Το Θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης στάθηκε η αφορμή να ανέβουν οι τόνοι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κι έχει ως σκοπό «την ενδυνάμωση του τοπικού προϊόντος, καθώς και την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και της ποιότητας των επισκεπτών στην περιοχή.Στόχο αποτελούν όχι μόνο οι υπάρχουσες ώριμες αγορές, αλλά και νέες ή ανερχόμενες».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποέργα, όπως: τουριστική φωτογράφηση,παραγωγή τουριστικών βίντεο και σποτ, διαφημιστικά δώρα,panel για προβολή σε αεροδρόμια,πολυτελές αναμνηστικό λεύκωμα, αλλά και ειδική προβολή σε χώρες του εξωτερικού, όπως: Τουρκία (3 εκδηλώσεις), Πολωνία (1), Ρωσία (2), Γερμανία (2), Αυστρία (2), Ολλανδία (2) κ.α.

Ικανοποιημένος από την τουριστική προβολή εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο κος Κ. Αντωνιάδης μιλώντας για αύξηση 37,3% στο αεροδρόμιο της Καβάλας στις διεθνείς αφίξεις το 2018 σε σχέση με το 2017, 159.127 επισκέπτες φέτος έναντι 116.000 πέρσι. Αφίξεις τουριστών κυρίως από Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία κ.α. «Πάμε σε εκθέσεις και προβάλουμε παραλίες, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την πραγματική εικόνα» ανέφερε ο κος Αντωνιάδης επιχειρηματολογώντας υπερ της αναγκαιότητας της επαγγελματικής φωτογράφησης. Ανέφερε δε πως σημειώθηκε πτώση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε πρωταθλητές τους Ρουμάνους κι αυτό όπως εξήγησε οφείλεται στις συμμετοχές στις εκθέσεις, στην φιλοξενία πρακτόρων και στην γενικότερη προβολή που υπήρξε στη χώρα αυτή. Το πρόγραμμα προβλέπει την συμμετοχή σε 27 εκθέσεις συνολικά στην Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης. Μάλιστα,ο κος Αντωνιάδης αποκάλυψε πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το νησί της Θάσου να είναι τιμώμενο νησί σε έκθεση στις Βρυξέλλες.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κριτική από την Αντιπολίτευση
«Πρέπει να ξεκινήσουμε από το τι έχουμε να προβάλουμε, ποια είναι τα στοιχεία. Μια τέτοια αξιολόγηση δεν την ακούσαμε» είπε ο κος Σπύρος Τουρτούρης, ΠΣ της Ριζ.Α. και καταψήφισε. «Η Διοίκηση έκανε το αυτονόητο. Τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί μεγάλη καινοτομία. Ας σεβαστούμε την επόμενη διοίκηση στην εξειδίκευση του έργου, καθώς αυτή θα είναι που θα το υλοποιήσει » ανέφερε ο κος Παύλος Δαμιανίδης. Προβληματισμένος εμφανίστηκε και καταψήφισε επίσης και ο κος Βασίλης Τραϊφόρος σημειώνοντας «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Είναι πολλά τα 5 εκ. ευρώ και δεν ξέρω αν θα πιάσουν και τόπο.» Ενώ από την πλευρά του ο κος Τρέλλης αναρωτήθηκε «αν θα συμβάλλει στο να υπάρξει βελτίωση στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων στην Περιφέρεια μας.» Για μονομέρεια μίλησε από την πλευρά του ο κος Μαλτέζος κι αναρωτήθηκε πόσο συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ;"Δαπανούμε ένα τεράστιο ποσό, 5,5 εκ ευρώ. Πρέπει να βρούμε και τις ελλείψεις της περιοχής, για παράδειγμα περιορισμένες κλίνες. Μ’ αναγκάζεται να το καταψηφίσω" τόνισε.

Ικανοποίηση από τον Περιφερειάρχη
Για «Βήματα σημαντικά μπροστά» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Αν.Μ.θράκης Χρήστος Μέτιος σημειώνοντας πως «στόχος είναι να αυξηθεί η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή, εφόσον ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα έχουμε κάνει κι άλλα βήματα μπροστά.»
Φώτο:Στιγμιότυπα από την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Π/Σ ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>