ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας αφορά όλους

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη Ετικέτες:
 

Μεγάλα ποσά για την αγορά φυτοφαρμάκων και ισχυρών συνθετικών λιπασμάτων για την καταπολέμηση ζιζανίων εντόμων και μυκητών σε δημόσιους χώρους, ξοδεύει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με εγκεκριμένες μελέτες και αναρτημένους υπολογισμούς, το διάστημα 2011 -2018 ο Δήμος χρησιμοποίησε 2 τόνους φυτοφάρμακα και 61 τόνους λιπάσματα ενώ πλήρωσε 220.000 ευρώ .
Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε ο εθνοβιολόγος και επικεφαλής της διεθνούς κοινότητας του Παρατηρητηρίου Πολιτών για το έδαφος Παύλος Γεωργιάδης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για την παγκόσμια ημέρα εδάφους.

«Δεν μιλάμε για παράνομες ουσίες, ούτε για παράτυπες διαδικασίες. Κυρίως το πρόβλημα εστιάζεται στο νομοθετικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα σε πολλά περιβαλλοντικά ζητήματα ,όπου στην ουσία δεν θωρακίζουν επαρκώς ούτε την υγεία του περιβάλλοντος ,ούτε την υγεία των πολιτών,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Γεωργιάδης .

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση,σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη,δεσμεύτηκε να εξετάσει μαζί με την Κοινότητα του Παρατηρήριου Πολιτών για το έδαφος τρόπους πώς αυτά τα σκευάσματα μπορούν να αντικατασταθούν στο μέλλον ,στη βάση κάποιων εναλλακτικών τρόπων λίπανσης και φυτοπροστασίας οι οποίες υπάρχουν και εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στις 3-4 και 5 Δεκεμβρίου το Παρατηρήριο Πολιτών για το έδαφος ,στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για το έδαφος, διοργανώνει στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με θέμα « Υγιές έδαφος με αφορά.»

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>