ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΕΡΤ ΔΕΛΤΙΟ Ειδήσεων 24-12-2018

Συντάκτης:
 

Κυβέρνηση-Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανοίγουν και πάλι οι ασκοί του Αιόλου για την 4η Νομική στην Πάτρα
Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ιδρύεται στο πανεπιστήμιο της Πάτρας η 4η Νομική.
Αυτό ανακοίνωσε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, κατά την τελετή εορτασμού για τα 54 χρόνια της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων στην Κομοτηνή.
Υπενθυμίζεται πως στην αρχή του χρόνου είχε προκληθεί μεγάλος θόρυβος, από την ρήση τότε του υπουργού Παιδείας, για λειτουργία 4η Νομικής στην Πάτρα. Η άμεση αντίδραση των φορέων της περιοχής μαζί με το πανεπιστήμιο είχε προς το παρόν φρενάρει τις εξελίξεις, χωρίς να υπάρξει ρητή δέσμευση πως αυτό δεν θα γίνει.
Οι τότε πάντως διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Παιδείας, έκαναν λόγο για όχι αύξηση του αριθμού των εισακτέων, αλλά αποσυμφόρηση των τμημάτων της Νομικής στις άλλες πόλεις.

Συνάντηση έχουν σήμερα οι διοικήσεις των ΤΕΦΑΑ με τον υφυπουργό αθλητισμού για το νέο αθλητικό νόμο
Συνάντηση θα έχουν σήμερα οι διοικήσεις των ΤΕΦΑΑ με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με θέμα τον νέο αθλητικό νόμο.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ η διοίκηση του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, εξέφρασε την αντίθεσή της στο περιεχόμενο του νέου νόμου. Η Κοσμήτορας της σχολής, Ελένη Δούδα, ανέφερε πως ο νέος νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί, διότι εξισώνει τα πτυχία των αποφοίτων των ΤΕΦΦΑ, με αυτά των Κολεγίων και των ιδιωτικών σχολών.
Από την πλευρά τους οι καθηγητές της σχολής, Ευάγγελος Αλμπανίδης και Βασίλης Γουργούλης, υπογράμμισαν πως τίθεται θέμα και για την υγεία των αθλητών και των παιδιών, καθώς με το νέο νόμο την άθλησή τους θα μπορούν να επιβλέπουν άτομα χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.
Στο μεταξύ σήμερα στις 11 το πρωΐ οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

Κυβέρνηση-Πολιτική
Στάθης Γιαννακίδης στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ: Ενίσχυση της Πολιτικής Συνοχής και μείωση των ανισοτήτων

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με θέμα την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ μετά το 2020, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σταθης Γιαννακίδης.

Κατά την παρέμβασή του, αφού αναφέρθηκε τη σταθερή στήριξη της χώρας στην Πολιτική Συνοχής και το αποτύπωμα που είχε στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.
Επεσήμανε την απόκλιση που εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ των περιφερειών και την ανάγκη εμβάθυνσης στην αλληλεγγύη ως μιας από τις ιδρυτικές αρχές της Ένωσης, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων που παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, όπως αναδείχθηκε με την Ελληνική οικονομική κρίση.
Τέλος στάθηκε και στην ανάγκη για ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τη σπουδαιότητα δράσεων που αφορούν στην κλιματική αλλαγή.

Συνάντηση εργασίας Κ . Νοτοπούλου με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη
Συνάντηση εργασίας είχε η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη.
Το μέλλον της Μακεδονίας και της Θράκης είναι η ψηφιακή οικονομία τόνισε η κα. Νοτοπούλου.
Συζήτησαν τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν και συμφώνησαν σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα ως προς την υλοποίηση κρίσιμων ψηφιακών έργων.
Ακόμη, συζητήθηκε η σύνδεση του ΥΜΑΘ με τον ψηφιακό κόμβο διακίνησης εγγράφων, ενώ συμφωνήθηκε επιπλέον, τα δυο υπουργεία να εργαστούν από κοινού, ώστε να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο για παιδιά, το οποίο θα προσφέρει προγράμματα ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης και κατάρτισης.
Πρωτογενής Τομέας

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, συναντώνται οι Περιφερειάρχες σήμερα στις 7 το απόγευμα, με αντικείμενο της συνάντησης την διαχείριση των νεκρών ζώων και τους βοσκότοπους.
Όπως είχε διαβεβαιώσει τους Κτηνοτρόφους της ΑΜ-Θ, ο Περιφερειάρχης , Χρήστος Μέτιος, θα θέσει και τα αιτήματα τους, που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα που εξέδωσαν, από διαμαρτυρία της της περασμένης Πέμπτης.
Κόμματα
Ερώτηση κατέθεσαν Στογιαννίδης και Ζεϊμπέκ για την ενίσχυση ορεινών-μειονεκτικών περιοχών της Ξάνθης
Ερώτηση με θέμα την Εισοδηματική Ενίσχυση Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών στην Ξάνθη κατέθεσαν οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Στο κείμενο της ερώτησης ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :
Πότε και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να μπορέσουν οι δυνάμει δικαιούχοι της Εισοδηματικής Ενίσχυσης Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών της Ξάνθης να καταθέσουν την σχετική αίτηση και να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα;<br...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Κυβέρνηση-Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Συνάντηση σήμερα Δικηγορικών Συλλόγων ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, για την 4η Νομική
Σήμερα στις 12:30 μμ στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, θα συναντηθούν στην Κομοτηνή οι πρόεδροι των
Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μετά από κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, μετά και τις επίσημες εξαγγελίες για λειτουργία 4ης Νομικής στην Πάτρα
Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κομοτηνής, μετά το Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποίησε χθες το πρωΐ
Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Ιωάννα Χατζηαντωνίου, στάθηκε στις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, πως δεν θα αιφνιδιάσει τους φορείς της Θράκης και τοπική κοινωνία, αλλά με διάλογο και με συνεννόηση των φορέων θα προχωρήσει
«Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό πως υπάρχει υπερπληθώρα Δικηγόρων, πως με αυτή την κίνηση περιμένει ανεργία τους νέους Δικηγόρους και υποβαθμίζεται η Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Επίσης υπενθυμίζουμε στον υπουργό πως και η Ολομέλεια των Δικηγόρων τον περασμένο Απρίλιο, είχε ταχθεί κατά της 4ης Νομικής»

Ενιαία γραμμή άμυνας και διεκδίκησης
Ερωτηθείσα η κ. Χατζηαντωνίου αν οι φορείς καλύπτονται με αυτά που είχε υπογραμμίσει ο κ. Γαβρόγλου, πως η 4η Νομική θα λειτουργήσει αποσυμφορητικά κυρίως για τους φοιτητές της Νομικής Αθήνας και δεν θα επηρεάσει τις άλλες δύο Νομικές και κυρίως της Θράκης, απάντησε πως όχι «Αυτό θα πρέπει να διασφαλισθεί και να αφορά και τον επόμενο υπουργό Παιδείας»
Τέλος , τόνισε πως θα είναι μία και ενιαία η γραμμή διεκδίκησης από όλους, Φορείς, Πανεπιστήμιο και Δικηγόροι, περιμένοντας αύριο και την Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Αχμέτ Ιλχάν, κατέθεσε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση στην Βουλή για το θέμα

Κυβέρνηση-ΑΝάπτυξη

Στην Ξάνθη οι Υφυπουργοί Οικονομίας & Ανάπτυξης Ελλάδας και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Δημοσίων Έργων Βουλγαρίας για το Interreg
...(περισσότερα)

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Κυβέρνηση-Ανάπτυξη
Στάθης Γιαννακίδης: «Η ΑΜ-Θ έχει ρόλο να διαδραματίσει στην μεταμνημονιακή Ελλάδα»
Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η Ενημερωτική Δράση Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)
Κατά το χαιρετισμό του ο Υφυπουργός ανέφερε πως το ΥΜΕΠΕΡΑΑ αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με πόρους 5,5 δις ευρώ, το οποίο χρηματοδοτεί έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας στους τομείς του περιβάλλοντος και των μεταφορών με κρίσιμο αποτύπωμα σε όλες τις Περιφέρειες Ειδικότερα στην ΑΜ-Θ το ΥΜΠΕΕΡΑΑ χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός μεγάλου τμήματος του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων και συγκεκριμένα το τμήμα Δημάριο-Σύνορα, καθώς και έργα αποχέτευσης και διαχείρισης λυμάτων σε Δήμους όπως, η Κομοτηνή, ο Νέστος, η Θάσος, η Προσοτσάνη και το Παγγαίο
Όπως σημείωσε, με την Πρόσκληση που θα ανοίξει τον Ιανουάριο θα χρηματοδοτηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που μπορεί να αξιοποιήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα

Αύξηση του προϋπολογισμού για το ΥΜΕΠΕΡΑΑ
Εξάλλου, το αμέσως επόμενο διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης προγραμματίζεται η αύξηση προϋπολογισμού σε ενεργή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, προκειμένου να ενταχθεί το έργο της Οδικής Σύνδεσης Εγνατίας με Λιμένα Αλεξανδρούπολης , προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, παράλληλα με την διευθέτηση των τελευταίων τυπικών ζητημάτων
Τέλος, είναι ενεργή η Πρόσκληση για την ενεργειακή αναβάθμιση – παραγωγή ενέργειας από μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας ή με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε νοσοκομεία, όπου αναμένεται η ένταξη ιδρυμάτων της περιοχής όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιάσμου
Στο περιθώριο της παρουσίας του στη Ροδόπη ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συναντήθηκε στον Ίασμο με το Δήμαρχο, Ισμέτ Καδή, παρουσία του Βουλευτή Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά
Ο κ. Καδή εξέφρασε την ικανοποίηση της αυτοδιοίκησης για τη σημαντική συμβολή των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της κυβέρνησης με αιχμή...(περισσότερα)

share->share_count); ?>