ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ παραμύθια της γιαγιάς

Συντάκτης:
 

Ημερίδα με θέμα «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο» διοργανώνουν σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας το Τμήμα Εκπ/κων Θεμάτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ.
Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού που παρήχθη από τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης και μιας ομάδας 16 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η δημιουργία μιας ομάδας είκοσι εκπαιδευτικών ( 10 Δασκάλων και 10 Νηπιαγωγών ), οι οποίοι θα εκπαιδευτούν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο υλικό στην τάξη τους.
Μετά το τέλος της ημερίδας οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας. Αφού σχηματιστεί η ομάδα, θα ακολουθήσει διήμερη εκπαίδευση στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας καθώς και μηνιαίες εποπτικές συναντήσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Α. Εισαγωγική εισήγηση: «Το παραμύθι, πολύτιμο εργαλείο στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων» Κων/να Χατζημίχου, Υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Λάρισας
Β. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο», Κική Τσιάτα, Κοινωνιολόγος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας-ΟΚΑΝΑ, Συντονίστρια της δράσης
– Αντί προλόγου… το Παραμύθι που γράψαμε ως ομάδα.
– Δημιουργία ομάδας εκπαιδευτικών
– Εισαγωγική συνεδρία
– Αφήγηση παραμυθιού ΄΄ Οι τρεις καλές συμβουλές ΄΄
– Αξίες – Στόχοι
– Δραστηριότητες
– Το κουτί του θυμού
– Παντομίμα
– Επιδαπέδια παιχνίδια
– Θεατρικό παιχνίδι
– Τα θυμωμένα μπαλόνια
Γ. Βιωματική άσκηση

Δ. Συμμετοχές – Δημιουργία εκπαιδευτικής ομάδας
«Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο» φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα υλικό πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, που θα βοηθήσει στην ψυχολογική ανοσοποίηση των παιδιών ηλικίας 5 – 12 ετών.
Βασικός στόχος του είναι να συμβάλλει στην απόκτηση και ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>