Ο Αντώνης Αντωνιάδης, συγγραφέας του “Νεκρονομικόν, Το Χειρόγραφο των Νεκρών” στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:
 

Στη Θεσσαλονίκη, 12 Δεκεμβρίου, 7.00, στα Public της Τσιμισκή, ο πιο ελπιδοφόρος και ενεργός Έλληνας συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων, ο Αντώνης Αντωνιάδης, θα παρουσιάσει το βιβλίο "Νεκρονομικόν, Το Χειρόγραφο των Νεκρών", με το οποίο συνδυάζει το ιστορικό μυθιστόρημα με τη λογοτεχνία Τρόμου.
Ο συγγραφέας εξερευνά με εξαιρετική λεπτομέρεια τις σκοτεινές εποχές του Μεσαίωνα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, σε συνδυασμό με την οπτική της "Μυθολογίας Κθούλου" του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα τρόμου, του Χ.Φ. Λάβκραφτ.

Το "Νεκρονομικόν" του Α. Αντώνιάδη έχει ήδη κυκλοφορήσει με επιτυχία στις ΗΠΑ στην αγγλική γλώσσα, το 2015, και φέτος κυκλοφόρησε και στα ελληνικά..

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ψυχολόγος-συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης και ο συγγραφέας-ερευνητής Λουκάς Καβακόπουλος.

Μεσαίωνας. Στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης καταφτάνει ένας παράξενος μοναχός που ζητάει ακρόαση από τον πατριάρχη Θεοφύλακτο Λεκαπηνό. Πρέπει να αφηγηθεί μια απίθανη, αλλά αληθινή, ιστορία και να φανερώσει όλα εκείνα τα στοιχεία για τις κακόβουλες δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο. Ο πατριάρχης μαζί με άλλους επισκόπους δέχονται να ακούσουν τον μοναχό και..

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όταν ο αμερικανός συγγραφέας Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ εμπνεύστηκε και έγραψε για το Νεκρονομικόν, το καταραμένο και απαγορευμένο βιβλίο «μαγείας», θεώρησε ότι μ’ αυτό θα άνοιγε τις πύλες για άλλους κόσμους και διαστάσεις μέσα στις λογοτεχνικές του ιστορίες.

Εκείνο που δεν περίμενε ήταν ότι θα άνοιγε τις πύλες του χρόνου και της φαντασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες άλλοι συγγραφείς, ζωγράφοι, γλύπτες, ποιητές, μουσικοί και σκηνοθέτες σ’ όλον τον κόσμο επηρεασμένοι από το δημιούργημά του να συνεχίσουν την ανάπτυξη των ονείρων-εφιαλτών του.

Ποια είναι όμως η ιστορία του Νεκρονομικού; Σύμφωνα με τον Χ. Φ. Λάβκραφτ, ο συγγραφέας του διαβολικότερου βιβλίου που υπήρξε ποτέ είναι ο Άραβας Αμπντούλ Αλχαζρέντ και ο αρχικός τίτλος του βιβλίου είναι Αλ Αζίφ.

Νεκρονομικόν το ονόμασε ο Έλληνας που το μετέφρασε από τα αραβικά στα ελληνικά, ο Θεόδωρος Φιλήτας. Στο βιβλίο θα διαβάσετε τα γεγονότα και τις περιπέτειες της ζωής του Θεόδωρου Φιλήτα, πριν και μετά την ανακάλυψη του καταραμένου βιβλίου που έμεινε γνωστό στην Ιστορία με το όνομα που του έδωσε.

share->share_count); ?>