Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ η έκδοση συντάξεων

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εργασία Ετικέτες: ,
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων καθώς και για την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσής τους αναφέρθηκε χθες από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, που μίλησε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος».
«Έλεγα με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές διότι αυτά που έλεγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα συμβούν ότι δηλαδή δεν θα επιτύχουμε τους στόχους, ήδη έχουν επιτευχθεί. Άρα δεν στέκει το επιχείρημα του ΔΝΤ, άρα, δεν θα κόψουμε τις συντάξεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε χθες στο Eurogroup, τελειώσαμε. Έναν ένα από τους εφιάλτες που όρθωναν πάνω από το κεφάλι των συμπολιτών μας δεν τους αφήσαμε να μείνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Έκδοση συντάξεων

Μιλώντας για την διαδικασία έκδοσης των νέων συντάξεων επεσήμανε: «Είχαμε παραλάβει 168 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις τον Ιανουάριο του 2015 και σήμερα έχουμε εκκρεμείς συντάξεις μόλις 42 χιλιάδες. Άρα έχουμε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στη δουλειά και μιλάω μόνο για τον ιδιωτικό φορέα, δεν μιλάω για τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν τους έχω στο δείγμα τους δημοσίους υπαλλήλους. Εκεί υπάρχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστούμε με μια καλύτερη οργάνωση. Προσλαμβάνουμε για ένα έτος 1.000 καταρτισμένα άτομα από τον Φεβρουάριο του 2019 και το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ θα δώσει τη δυνατότητα από άλλες υπηρεσίες δημόσιοι υπάλληλοι να έρθουν με το σύστημα της μετακίνησης».

Αγρότες

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των αγροτών διευκρίνισε: «Ειδικά για τους αγρότες υπήρξε μια παραπάνω δυσχέρεια της λειτουργίας διότι δημιουργήθηκε ο ΟΠΕΚΑ που είχε κυρίως υπαλλήλους του πρώην ΟΓΑ αλλά τα συστήματα που έχουμε οργανώσει γρήγορα θα δώσουν καλά αποτελέσματα και επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων».

Ο κ. Πετρόπουλος κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο παραβρέθηκε σε εκδήλωση ενημέρωσης των υπαλλήλων του ασφαλιστικού φορέα για το νέο οργανόγραμμα και το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ που διοργάνωσε η διοίκηση του τοπικού παραρτήματος.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>