ΧΑΝΙΑ: Α. ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ: ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση(video)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Εργασία, Πολιτική Ετικέτες:
 

Μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης παρέχεται η ευκαιρία αναμόρφωσης των διατάξεων που καθορίζουν τις υποχρεώσεις του Κράτους έναντι των πολιτών για την κατοχύρωση και προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων (Υγεία, Εργασία, Εκπαίδευση, Προστασία, Περιβάλλον κλπ). Αυτό τόνισε στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.
« Η ανα-νοηματοδότηση του κοινωνικού Κράτους», τόνισε, «δεν χρειάζεται να γίνει σε επίπεδο διακηρύξεων, αλλά μέσω δεσμευτικών ρητρών, που συνεπάγονται την υποχρέωση εφαρμογής των κατά περίπτωση εφικτών αναδιανεμητικών πολιτικών και αποκαταστατικών ενεργειών».
Ως παράδειγμα ανεπάρκειας των σημερινών ρυθμιστών ο κ. Μπαλωμενάκης έφερε την αδυναμία τους να προστατεύσουν τις εργασιακές σχέσεις κατά την περίοδο της κρίσης. Αναφέρθηκε στις δραματικές αλλαγές που απορρύθμισαν την εργασία οι οποίες, όπως τόνισε, θα είχαν κατά ένα μεγάλο μέρος αποφευχθεί εάν είχε διαμορφωθεί ένα διαφορετικό συνταγματικό πλαίσιο προστασίας.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση της προστασίας του κοινωνικού κράτους και την εμβάθυνση των ατομικών δικαιωμάτων χαράζει μια σαφή διαχωριστική γραμμή με την αντίληψη που αποθεώνει τον οικονομισμό και την κυριαρχία του ισχυρού μέρους στις ζωτικές ανθρώπινες σχέσεις.
Δείτε το βίντεο από την τποθέτηση του κ. Μπαλωμενάκη:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>