ΣΕΡΡΕΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΟ ολοήμερο να ξεκινούν τα ΚΔΑΠ

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Να ξεκινά η λειτουργία των ιδιωτικών και δημοτικών ΚΔΑΠ μετά το τέλος της λειτουργίας των ολοήμερων ζητά ο Σύλλογος  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πασχάλης Στεφάνου είπε πως δεν είναι αντίθετοι με τη λειτουργία των ιδιωτικών και δημοτικών  ΚΔΑΠ, απλά ζητούν να εναρμονιστεί η λειτουργία τους με τα ολοήμερα σχολεία και όχι να ξεκινούν στη 1 το μεσημέρι ή και 1.30 και 2 σε ώρες δηλαδή που λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο καθώς και  να περιοριστούν στις δραστηριότητες που πρέπει να παρέχουν και όχι στην προετοιμασία της επόμενης ημέρας.  «Παρατηρούμε ότι κλείνουν ολοήμερα τμήματα λόγω μείωσης του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού μαθητών ανά τμήμα εξαιτίας διαρροών προς τα ΚΔΑΠ, με αποτέλεσμα να αδικούνται τα υπόλοιπα παιδιά που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ολοήμερο, αλλά έχει κλείσει και να χάνονται θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Οι δάσκαλοι καλούν  το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίσει τις ώρες λειτουργίας και τις δραστηριότητες που πρέπει να παρέχουν τα ΚΔΑΠ. που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστικά ως προς το δημόσιο σχολείο. Καλούν επίσης  την ΔΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε όλα τα ΚΔΑΠ να ξεκινούν τη λειτουργία τους μετά την λήξη του ολοήμερου προγράμματος.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.