ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ το σχέδιο του αθλητικού νόμου

Συντάκτης:
Κατηγορία: Αθλητικά Ετικέτες:
 

Οι αντιδράσεις για το σχέδιο του νέου αθλητικού συνεχίζονται. Μετά την ΕΟΕ την αντίθεσή του εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ). Αντίθετος και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο ΣΕΕΔΑ καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να το αποσύρει από τη διαβούλευση και να επανέλθει με ένα νέο Σχέδιο Νόμου «που δεν θα πλήττει τον αθλητισμό, τους αθλητές, τους προπονητές και τους φορείς του αθλητισμού, αλλά αντιθέτως θα προσεγγίσει την ανάγκη μιας νέας νομοθετικής εργασίας που θα διορθώνει λάθη του παρελθόντος και θα επιλύει προβλήματα και δυσλειτουργίες».

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΕΔΑ αναφέρει:

«Άναυδη έχει μείνει η αθλητική και ακαδημαϊκή κοινότητα μετά την ανάγνωση του Σχεδίου Νόμου που δημοσίευσε προς δημόσια διαβούλευση ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για τον Αθλητισμό κ. Γιώργος Βασιλειάδης.

Το πρώτο σοκ για τους ενδιαφερόμενους ήταν τα κλειδωμένα άρθρα, δηλαδή η απαγόρευση σχολιασμού, ενέργεια απαράδεκτη, εντελώς παράδοξη και χωρίς νόημα από πλευράς Υφυπουργού. Ποιος ο λόγος δημοσίευσης του Σχεδίου για διαβούλευση χωρίς το δικαίωμα σχολιασμού; Οι έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες οδήγησαν λίγες ημέρες μετά στο ξεκλείδωμα των άρθρων.

Η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων αδυνατεί να απαντήσει και να σχολιάσει άρθρο προς άρθρο, ειδικά με τόσο μικρό χρονικό περιθώριο διαβούλευσης και προτιμά να δημοσιεύσει ανακοινώσεις, να αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας και να καλέσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου, καθώς θεωρεί την πλειοψηφία των άρθρων λάθος.

Κοινός παρονομαστής όλων των αντιδράσεων είναι η απόρριψη του συνόλου του Σχεδίου Νόμου, η πρόσκληση προς τον Υφυπουργό να το αποσύρει από τη διαβούλευση και να επανέλθει με ένα νέο Σχέδιο Νόμου που δεν θα πλήττει τον αθλητισμό, τους αθλητές, τους προπονητές και τους φορείς του αθλητισμού, αλλά αντιθέτως θα προσεγγίσει την ανάγκη μιας νέας νομοθετικής εργασίας που θα διορθώνει λάθη του παρελθόντος και θα επιλύει προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (Σ.Ε.Ε.Δ.Α.) συντάσσεται με την δημοσίευση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), τις ανακοινώσεις των Σ.Ε.Φ.Α.Α./Τ.Ε.Φ.Α.Α., την κίνηση των Φοιτητών και Αποφοίτων Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, καθώς με λύπη διαπιστώνει πως δεν υπήρξε στην ιστορία του Υφυπουργείου Αθλητισμού άλλη νομοθετική ενέργεια που να απαξιώνει τόσο απροκάλυπτα την αθλητική επιστήμη και τους επιστήμονες του αθλητισμού. Αναλογικά, εάν επρόκειτο για Σχέδιο Νόμου άλλου Υπουργείου θα είχε εξαγγελθεί η βάπτιση ιατρών ισότιμων με τους ιατρούς πλήρους φοίτησης στην ιατρική σχολή με ιατρούς εξειδίκευσης ενός έτους από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που απευθύνονται σε αποφοίτους λυκείου, αντίστοιχα για δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς κοκ.

Το Σχέδιο Νόμου που δημοσιεύθηκε, στην ουσία απαξιώνει πλήρως τα ΑΕΙ Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (Σ.Ε.Φ.Α.Α./Τ.Ε.Φ.Α.Α.) και κατά συνέπεια μηδενίζει τους πτυχιούχους γυμναστές, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τον αθλούμενο πολίτη, τον μαθητή, τον αθλητή, τον πρωταθλητή. Ο «Εκπαιδευτής» σύμφωνα με την πρόταση νόμου θα γυμνάζει, μεταξύ άλλων, παιδιά, εγκύους και ηλικιωμένους, αρκεί να έχει παρακολουθήσει σεμινάριο πιστοποιημένου ιδιωτικού φορέα.

Τόσο καιρό η αθλητική κοινότητα επιμένει για την προστασία του γυμναστή ο οποίος έχει σπουδάσει στα Τ.Ε.Φ.Α.Α./Σ.Ε.Φ.Α.Α. καθώς έχει αφιερώσει 4 ολόκληρα χρόνια στην αθλητική επιστήμη και ως εκ τούτου είναι πλήρως καταρτισμένος όταν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πως θα αντιδρούσε η πανεπιστημιακή κοινότητα των νομικών, στο ενδεχόμενο να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του πολίτη " νομικοί"από ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης με 1 έτος φοίτησης; Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν υφίσταται στο ελάχιστο η εκτίμηση προς το επιστημονικό προσωπικό που αποφοιτεί από τα ΑΕΙ Πανεπιστήμια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού όπως επίσης και για άλλες ειδικότητες των ΑΕΙ όπως του επιστήμονα Διαιτολόγου / Διατροφολόγου που επίσης πλήττονται με τον ίδιο τρόπο.

Σχετικά με τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων είχε γίνει ειδική μνεία από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού ώστε στις εκλογές των αιρετών να εφαρμόζεται η αναλογική μέθοδος εκλογής, ώστε από το εκλογικό αποτέλεσμα να προκύπτει ένα δίκαιο αποτέλεσμα με σκοπό οι εκλεγέντες να προασπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των αθλητών και προπονητών. Στο Σχέδιο Νόμου δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη όλη η εργασία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων αθλητών έχει εστιάσει στο μείζον ζήτημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα στις Ομοσπονδίες και το ρόλο τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού και των αθλημάτων. Πρόκειται για καίριο ζήτημα το οποίο πάντα θα μας απασχολεί, καθώς αποτελεί βαρόμετρο για τα αθλητικά σωματεία και για τη προάσπιση και θωράκιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων των αθλητών και των προπονητών.

Το άρθρο περί δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων, για τις οποίες σύμφωνα με το...(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

share->share_count); ?>