ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥ: ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ τους 8 για την αποφυλάκιση τους (video)

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Νέες προσφυγές των συνηγόρων υπεράσπισης των οκτώ προφυλακιστέων για το κύκλωμα διακίνησης χρυσού,  μετά την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της αποφυλάκισής τους. Παράνομη η κράτησή τους, αλλά και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, καθώς δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας, υποστηρίζουν οι δικηγόροι τους.

 • Εμπλοκή στην αποφυλάκιση των οκτώ στην υπόθεση του κυκλώματος χρυσού (video)
 • Υπενθυμίζεται ότι μετά την κίνηση της ανακρίτριας για ανάκληση των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης, η Εισαγγελία δεν έδωσε σύμφωνη γνώμη ώστε να αποφυλακιστούν οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι επί του παρόντος παραμένουν υπό κράτηση.

  «Παρανόμως κρατείται ο πελάτης μου» δήλωσε, στη Φωνή της Ελλάδας, ο συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας. Έκανε λόγο για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο του αιώνα.

  Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια γνωστοποιεί με δελτίο τύπου ότι προσφεύγει στην ανακρίτρια της υπόθεσης εξαγωγής χρυσού ζητώντας την άρση της κράτησής του. Θα ζητηθεί η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που του έχει επιβληθεί με το αιτιολογικό ότι για την απελευθέρωσή του η ανακρίτρια είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει και δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως.

  Οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «ανορθόδοξες μεθόδους» ετοιμάζουν και αυτοί την επόμενη δικονομική κίνηση τους, δηλαδή την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης και μάλιστα να επικαλείται αντίθετες αποφάσεις σε ανάλογες υποθέσεις εξαγωγής χρυσού. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελείς αποτυπώνει νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή.

  Να σημειωθεί ότι στις διατάξεις άρσης της κράτησης που εξέδωσε η δικαστική λειτουργός αναφέρει, επικαλούμενη το έγγραφο της ΑΑΔΕ, πως «δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις» ζητώντας παράλληλα από την Εισαγγελία να «μας γνωρίσετε εγγράφως αν συμφωνείτε στην άρση της προσωρινής κράτησης τους».

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • ...(περισσότερα)

  Διαφημιστική καταχώρηση
  Διαφημιστική καταχώρηση

  Την ώρα, που ο γνωστός ενεχυροδανειστής έπαιρνε το δρόμο για τις φυλακές Ναυπλίου, οι συνήγοροι του προσέφευγαν κατά της προφυλάκισής του, χαρακτηρίζοντας την παράνομη Με βροχή προσφυγών αντέδρασαν κατά της συνέχισης της κράτησής τους και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ως μέλη της αποκαλούμενης υπόθεσης λαθρεμπορίου χρυσού

  Η αντίστροφη μέτρηση για την αποφυλάκισή τους άρχισε την Τρίτη όταν η ανακρίτρια διαφθοράς ζήτησε την ανάκληση των οκτώ ενταλμάτων σύλληψης που η ίδια είχε εκδώσει, επικαλούμενη έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το οποίο, δεν υφίσταται η αξιόποινη πράξη της λαθρεμπορίας για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, καθώς δεν προβλέπονται δασμοί ή φόροι, βάσει του ισχύοντος τελωνειακού καθεστώτος

  Στο σχετικό έγγραφο πάντως της ανακρίτριας δεν έχει απαντήσει ακόμη η Εισαγγελία η οποί φαίνεται να έχει διαφορετική νομική προσέγγιση Ο συνήγορος πάντως του ενεχυροδανειστή θεωρεί μη δεσμευτική τη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι διαπράττουν ποινικά αδικήματα όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία παράτασης της κράτησής του

  Πηγές πάντως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανέφεραν πως ενημέρωναν συνεχώς οι αρμόδιοι εισαγγελείς που επόπτευαν την έρευνα σε όλα τα στάδια για την πορεία της

  Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης

  Στην προσφυγή του ο ενεχυροδανειστής αφού υποστηρίζει ότι ουδεμία υπέστη το ελληνικό δημόσιο αναφέρει:

  «Το σε βάρος μου κατηγορητήριο συνίσταται σε ένα σενάριο που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σύμφωνα με το οποίο εγώ και ορισμένοι εκ των συγκατηγορουμένων μου δήθεν προβαίναμε σε παράνομες εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς την Τουρκία χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς τήρηση των τελωνειακών διαδικασιών»

  Όπως όλα δείχνουν, τον τελευταίο λόγο για το θέμα της αποφυλάκισης των κατηγορουμένων θα έχει...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

  share->share_count); ?>