Β. ΑΙΓΑΙΟ: ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τα θέματα των ΑΜΕΑ

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Εργασία Ετικέτες:
 

Την ανάγκη καταγραφής των ατόμων με αναπηρία στο Βόρειο Αιγαίο και την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους τόνισε η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου Σοφία Μιχάλα, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια διοργάνωσαν συζήτηση –τηλεδιάσκεψη με τις περιφερειακές ενότητες από τη Χίο στις 3 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, που παρέμεινε μέχρι τέλος στη συζήτηση, φθάνοντας έτσι με καθυστέρηση στα εγκαίνια του Κολεγίου- του ανακαινισμένου Περιφερειακού κτηρίου, πρότεινε τη Δημιουργία Ομάδας Εργασίας με εκπροσώπους από την Περιφέρεια, τους Δήμους, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ και την Διαχειριστική Αρχή ώστε να εξεταστούν το θέμα της επίλυσης προβλημάτων και της ένταξης έργων και μελετών στο ΕΣΠΑ.
Παράλληλα πρότεινε να αποτυπωθούν οι θέσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων από Χίο, Σάμο, Λέσβο και Λήμνο των φορέων και να υπάρξει επιστολή προς τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα τόνισε σε ένα χρόνο να πραγματοποιηθεί εκ νέου η τηλεδιάσκεψη, έτσι ώστε να εξεταστούν τα βήματα που θα έχουν γίνει.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Συνοψίζοντας τα θέματα που κατατέθηκαν στη συζήτηση από τους εκπροσώπους φορέων, ο Γραμματέας της ΠΟΒΑ Νέστορας Ξυλάς επισήμανε τα προβλήματα με τα ειδικά σχολεία· όπου για παράδειγμα στη Λήμνο η τουαλέτα απέχει 500 μέτρα από το σχολικό κτήριο καθώς και τα θέματα προσβασιμότητας στην κοινωνική ζωή· συμπεριλαμβανομένης της εργασίας.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>