ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ του δικτύου φυσικού αερίου Σερρών

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Μακεδονία Ετικέτες:
 

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μαζική, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 18 καινούργιες πόλεις σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος δόθηκε με τις αποφάσεις ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ που ελήφθησαν ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ξεπερνάει τα 172 εκατ. ευρώ. Με δεδομένη την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η θυγατρική δηλαδή της ΔΕΠΑ που έχει την ευθύνη των δικτύων διανομής σε όλη την Ελλάδα πλην Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης, βάζει τις «τελευταίες πινελιές» στα τεύχη δημοπράτησης, έτσι ώστε τον Ιανουάριο να προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών και την κατασκευή των έργων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα έχει τα εξής υποέργα:

-Θήβα – Άμφισσα

-Λαμία – Καρπενήσι

-Λειβαδιά

-Χαλκίδα

Ο διαγωνισμός για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει τα εξής υποέργα:

-Αλεξάνδρεια – Γιαννιτσά

-Βέροια

-Κατερίνη

-Κιλκίς – Σέρρες

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο διαγωνισμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα έχει τα εξής υποέργα:

-Κομοτηνή

-Αλεξανδρούπολη

-Δράμα

-Καβάλα

-Ξάνθη

-Ορεστιάδα

Η κατανομή των υποέργων έγινε από τη διοίκηση της ΔΕΔΑ με τη λογική του επιμερισμού έτσι ώστε, αφενός μεν να ικανοποιούνται οι βέλτιστες συνθήκες για τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την παροχή ευκαιριών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφετέρου δε να μπορούν να επιτευχθούν οι μέγιστες εκπτώσεις από τους ενδιαφερόμενους εργολάβους.

Κάθε εταιρεία μπορεί να «χτυπήσει» όσα και όποια υποέργα θέλει, ωστόσο δεν μπορεί να αναλάβει παρά μόνον ένα υποέργο σε κάθε Περιφέρεια. Το ποιο υποέργο θα ανατεθεί, μάλιστα, σε κάθε εταιρεία, θα αποφασιστεί από τη ΔΕΔΑ με κριτήριο την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος συνολικά για κάθε Περιφέρεια.΄

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν εκπονηθεί (διαφορετικά για κάθε πόλη), το αργότερο Ιούλιο με Αύγουστο του 2019 θα «έχουν μπεί μπουλντόζες» για την υλοποίηση των έργων και στις 18 πόλεις (Οι πέντε από αυτές και συγκεκριμένα Ορεστιάδα, Βέροια, Γιαννιτσά, Άμφισσα και Καρπενήσι, θα τροφοδοτηθούν μέσω συστήματος Συμπιεσμένου Αερίου – CNG και όχι με αγωγό).

Στο τέλος του 2021 θα έχουν τελειώσει όλα τα δίκτυα και θα συνεχιστεί η διαδικασία των συνδέσεων καταναλωτών μέχρι τα μέσα περίπου του 2023.

...(περισσότερα: https://dominonews.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.