ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ανήλικα και εξαρτημένους

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Ηρακλείου, δημιουργούνται στο Ηράκλειο δύο ομάδες με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, εκπροσώπων αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν σε ανηλίκους και εξαρτημένα άτομα. Στόχος των συμβουλευτικών αυτών ομάδων που δημιουργούνται για πρώτη φορά στην Ελληνική Περιφέρεια και θα συνέρχονται κάθε μήνα, είναι μέσα από την συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, να συμβάλλουν μέσω της παροχής συμβουλών και οδηγιών, στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν σε αυτά τα δύο μείζονα κοινωνικά προβλήματα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Αθανάσιο Γαλήνα και ανέκυψε μέσα από τις καταγεγραμμένες διαπιστώσεις και καταστάσεις στο νομό, οι οποίες λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.
Η διεπιστημονική ομάδα για την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν σε ανήλικους, θύματα αλλά και παραβάτες, προέκυψε μέσα από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Ηρακλείου υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, όπου κοινή διαπίστωσή ήταν η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων, υπηρεσιών και φορέων που ασχολούνται με την προστασία των ανηλίκων.
Αυτή η επιτροπή έχει ήδη συγκροτηθεί και αποτελείται από την Εισαγγελέα ανηλίκων και εκπροσώπους του γραφείου ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων Ηρακλείου και του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Ηρακλείου. Εκτός των τακτικών μελών, έχουν οριστεί ονομαστικά και οι αναπληρωτές τους.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στα σκαριά βρίσκεται η συγκρότηση και της διεπιστημονικής ομάδας για την αντιμετώπιση εξαρτημένων ατόμων, κυρίως τοξικομανών. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς (Δίωξη Ναρκωτικών, Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, Ψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ, ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Ο.ΚΑ.ΝΑ, φυλακές Αλικαρνασσού) που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό ήδη έχουν απαντήσει, ορίζοντας ονομαστικά τους εκπροσώπους τους.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>