ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2018

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Οικονομία Ετικέτες:
 

Δικηγόροι-ΔΠΘ
Αποχή από τα δικαστήρια οι δικηγόροι της περιφέρειας ΑΜΘ

Δεύτερη μέρα από την τριήμερη αποχή από τις δίκες, που αποφάσισαν οι Δικηγόροι της ΑΜ-Θ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα.
Παράλληλα οι προεδροι των δικηγορικών συλλόγων της περιφερειας ΑΜΘ ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόβλου.

Σ. Γιαννακίδης στην Επιτροπή Παρακολούθησης Interreg: Για πρώτη φορά ενισχύσεις για μικρομεσαίους στη νέα Πρόσκληση

Στην άμεση ενίσχυση, σε πιλοτικό στάδιο, με 10 εκατομμύρια ευρώ, συνεργατικών σχημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής, στάθηκε ιδιαίτερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, στην η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας Ιντερεγκ, Ελλάδα-Βουλγαρία, όπου συμμετείχε και η ομόλογός του Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας Denitsa Nikolova.
Πρόγραμμα 8 εκ ευρώ για την «διασυνοριακή» επιχειρηματικότητα
Παράλληλα, στις αρχές του νέου χρόνου προγραμματίζεται η έγκριση και έκδοση μίας ακόμη Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους συλλογικούς φορείς από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Τέλος ο Υφυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο, στεκόμενος στο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την Ελληνική οικονομία και το πλήθος χρηματοδοτικών εργαλείων και ρυθμίσεων που υπάρχουν για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στις συζητήσεις περιλήφθηκε και η έγκριση της πρόσκλησης Άμεσης Ενίσχυσης σε συνεργατικά σχήματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δυο χωρών, καθώς και παρουσίαση στρατηγικών έργων όπως το CrossBo για την κατασκευή του οδικού άξονα Δημάριο Ξάνθης-Ρούντοζεμ Βουλγαρίας.

Αυτοδιοίκηση
Ενημερωτική εκδήλωση για το Φυσικό αέριο

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωΐ στην Ξάνθη, στο Ξενοδοχείο Elisso.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ, Βασίλης Πιτσινίγκος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ ΑΜΘ, Νίκος Κόκκινος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Στεφανία Μωσσέ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

59.5 εκατ. ευρώ για έργα από το ΥΠΕΣ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά την τριετία 2015-2018

Τη συγκεντρωτική εικόνα των χρηματοδοτήσεων κατά την τριετία 2015-2018 από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών δίνουν μια σειρά από σχεδιαγράμματα και infographics που ΥΠΕΣ.
Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης χρηματοδοτήθηκε συνολικά με 7,7 εκατομμύρια ευρώ σε 22 έργα που αφορούν τα προγράμματα ΦΙλόδημος 1 και 2, σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, λειψυδρία, ορεινούς και μειονεκτικούς Δήμους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης 11 εκατ.770 χιλιαδ.135 Ευρώ
446.880 ευρώ στους Δήμους Νομού Ξάνθης από Τέλη Ακίνητης Περιουσίας και Διαφήμισης
To Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει το ποσό των 18.000.000 ευρώ στους Δήμους της Χώρας από τα έσοδα της κατηγορίας «Έσοδα από λοιπά τέλη, δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών» και «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – κατανομή του 15%», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων
Δήμων και θα αποδοθεί σε αυτούς με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε αυτό το πλαίσιο στους Δήμους της Ξάνθης αποδίδεται συνολικά 186.310,00 Ευρώ.

Κοινή δήλωση απάντηση των βουλευτών της Ξάνθης στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης


Κοινή δήλωση-απάντηση, εξέδωσαν οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, για τους ισχυρισμούς του, πως δεν υπάρχει εξέλιξη στο πρόγραμμα Λίντερ. ΕΠι πλέον πως, προσαρτήθηκε η Ξάνθη στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, ενώ κάνει λόγο για απόγνωση επενδυτών.
Οι τρεις Βουλευτές της Ξάνθης, επισημάινουν στον κ. Ζαγναφέρη, πως η Ξάνθη δεν έχει Αναπτυξιακή Εταιρεία, καθώς αυτή έκλεισε από ανθρώπους της παράταξης που υπηρετεί. Επίσης υπογραμμίζουν πως έχει ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη προκήρυξη του Leader για δημόσιες...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>