ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ Η ΝΔ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στη ΔΕΗ για την ΕΡΤ αλλά μούγκα για ……

Συντάκτης:
Κατηγορία: Οικονομία, Πολιτική
 

Στο https://thefaq.gr διαβάσαμε:

Παραμένει στο κενό η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους από τις εταιρείες παροχής ενέργειας εκτός ΔΕΗ, ένα ζήτημα που είχαν αναδείξει οι «Τυπολογίες» πριν από έναν χρόνο περίπου.

Η σχετική διάταξη που είχε ζητήσει η διοίκηση της ΕΡΤ δεν προχώρησε και υπάρχει ένα σεβαστό ποσό -κατά εκτίμηση των οικονομικών υπηρεσιών- που δεν έχει εισπραχθεί από τις εταιρείες παροχής ενέργειας.

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, με τη νέα του σύνθεση, την περασμένη εβδομάδα, το θέμα επανήλθε. Αποφασίστηκε εκ νέου να σταλεί η διάταξη σε μορφή τροπολογίας στους μετόχους της εταιρείας, ώστε να γίνει η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διαδικασία είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ετήσια οικονομική έκθεση του 2017 γίνεται αναφορά των ορκωτών λογιστών στο ζήτημα του ανταποδοτικού τέλους. Στην επισήμανσή τους δηλώνεται πως δεν υπάρχουν «επαρκή και κατάλληλα τεκμήρια προκειμένου να επαληθευτούν τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, συνολικού ποσού 181,5 εκατ. ευρώ». Εκτιμάται πως η νομοθετική ρύθμιση του κενού που υπάρχει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη διαδικασία απόδοσης των εισπραχθέντων από τις ιδιωτικές εταιρείες για το ανταποδοτικό τέλος στην ΕΡΤ θα είναι η λύση για αυτήν την εκκρεμότητα…

...(περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.