ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 4ης Νομικής Σχολής

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Πολιτική, Πολιτισμός Ετικέτες:
 

Νέο ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας, τον κο Κωνσταντίνο Γραβρόγλου και έντονη κινητοποίηση σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προκαλεί η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, έτσι όπως γνωστοποιήθηκε από την Πρύτανη του εκεί Πανεπιστημίου.

«Το θέμα επανήλθε στο δημόσιο διάλογο δυστυχώς, θέμα το οποίο θεωρήσαμε ότι είχε «παγώσει» μετά και τη διαβεβαίωση του Υπουργού, του κου Γαβρόγλου ότι δεν θα αιφνιδιάσει και η όποια απόφαση θα ληφθεί κατόπιν διαλόγου και συναινέσεως με τις τοπικές κοινωνίες και με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον νομικό κόσμο» δηλώνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», κα Ελένη Λαφτσή και σημειώνει: «Θεωρήσαμε πραγματικά ότι το θέμα έχει παγώσει και δεν θα επανέλθει με τόσο βίαιο τρόπο, όπως επανήλθε, όχι από κάποια δήλωση του Υπουργού ή της Κυβέρνησης, αλλά από δημόσια τοποθέτηση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία μίλησε έχοντας την εξουσιοδότηση του Υπουργού Παιδείας. Περιμένουμε την διάψευση του Υπουργού Παιδείας. Ομόφωνα μετά τη χθεσινή σύσκεψη επαναδιατυπώσαμε την αντίθεση μας σε ενδεχόμενο ίδρυσης 4ης Νομικής, η οποία πέρα από κάθε αμφιβολία αποδυναμώνει τη Νομική Σχολή.» Σύμφωνα με την κα Λαφτσή η Νομική Σχολή Κομοτηνής έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο εντός κι εκτός συνόρων, όμως η ίδρυση της 4ης Νομικής αποδυναμώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο , το οποίο , πέρα από τις ακαδημαϊκές προοπτικές είναι η βαριά βιομηχανία της περιοχής.

Όπως αποκαλύπτει η κα Λαφτσή στην προηγούμενη σύσκεψη έγινε μια πολύ έντονη συζήτηση με τον κο Γαβρόγλου, «του είχαμε δώσει να καταλάβει τις αρχές και τις θέσεις μας και γι αυτό «πάγωσε» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τώρα γιατί το επαναφέρει, αυτό θα το δούμε.» δηλώνει και ξεκαθαρίζει ότι «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχουν αντιδράσεις διαβαθμισμένες. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι το θέμα, αμαχητί .»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μαστροκώστα, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Θράκης το Δημοκρίτειο βρίσκεται σε συστράτευση και με τις άλλες Νομικές Σχολές. «Όλοι περιμένουμε ραντεβού με τον Υπουργό για να δούμε τι γίνεται. Και οι τρεις Νομικές Σχολές έχουμε κοινά προβλήματα, υπο-χρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού μια νέα Σχολή θα απορροφήσει τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για τις άλλες. Είναι και θέμα προσωπικού , θα επιλέξουν πολλοί εκπαιδευτικοί να πάνε εκεί.» δηλώνει ο κος Μαστροκώστας και σημειώνει πως «Μια νέα Νομική Σχολή δεν προσφέρει τίποτα. Γίνεται εξαγγελία από την Πρύτανη χωρίς καμία διαβούλευση. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η συνάντηση με τον Υπουργό, όπου θα τεθούν ξανά τα επιχειρήματα.»

Τέλος, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, η κα Ιωάννα Χατζηαντωνίου, υποστηρίζει και εκείνη ότι θα υπάρξει υποβάθμιση στην Νομική Σχολή της Θράκης με την ίδρυση μιας 4ης Νομικής. «Εκείνο που θα έπρεπε να γίνει είναι η ενίσχυση των τριών υπαρχουσών Σχολών.» δηλώνει και προσθέτει « Λόγω του υπερπληθωρισμού των δικηγόρων δημιουργείται έντονο πρόβλημα. Η Νομική Σχολή της Θράκης, που είναι η ναυαρχίδα του Δ.Π.Θ., θα υποβαθμιστεί .»
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>