ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του Ινστιτούτου Κύπρου και του Πολυτεχνείου Κρήτης

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Συνάντηση με τον Καθηγητή του Ινστιτούτου Κύπρου και συντονιστή του έργου «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες», καθώς και τον Καθηγητή – Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γεώργιο Καρατζά, πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ του Δήμου Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Κύπρου, ως επικεφαλής εταίρου, με στόχο μεταξύ άλλων, μέσω της χρήσης των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών, την πρόληψη καταστροφών, την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και των τεχνολογιών για την προστασία φυσικών πόρων. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει υλοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία της Ν. Κυδωνίας, εστιάζοντας σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες» και ακρωνύμιο «ERMIS-F» του διασυνοριακού προγράμματος INTERREGV ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός νέου μετεωρολογικού σταθμού στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, ενώ έχει τοποθετηθεί και αισθητήρας ανύψωσης στάθμης νερού του ρέματος Σταλού.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για ζητήματα πολιτικής προστασίας, Γεώργιος Ξανθουδάκης, εκ μέρους του Ινστιτούτου Κύπρου η Κρυσταλλία Δρυστέλλα, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, που συμμετέχουν στην ομάδα έργου της εν λόγω Πράξης.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • ...(περισσότερα)

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.