ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Η χαρά της αποφοίτησης

Συντάκτης:
Κατηγορία: Οικονομία Ετικέτες: ,
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Ολοκλήρωσε τις Σπουδές της στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών στο Δ.Π.Θ. σε τέσσερα χρόνια. Την συναντήσαμε λίγο μετά την ορκωμοσία. Στην Κομοτηνή πάντοτε, μετά τις τελετές ορκωμοσίας, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες γεμίζουν με τους πτυχιούχους πανευτυχείς και τους συγγενείς τους να καμαρώνουν, να χαίρονται και να νιώθουν ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο.

Σε ένα τέτοιο τραπέζι, τραπέζι της χαράς, συναντήσαμε την Ραφαέλα Μητολίδου. « Κατάφερα να τελειώσω τη Σχολή μου σε τέσσερα χρόνια, τελείωσα το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και τώρα κάνω το μεταπτυχιακό μου στην ίδια Σχολή, πάλι στο ΔΠΘ» δήλωσε μην κρύβοντας την χαρά και την ικανοποίηση της, που μια μεγάλη προσπάθεια έφτασε με επιτυχία στο τέλος της.

Σύμφωνα με την νεαρή φοιτήτρια η είσοδος της στο Τμήμα αυτό δεν ήταν πρώτη επιλογή, αλλά, όπως λέει, δεν το μετάνιωσε. Τέσσερα χρόνια μετά πιστεύει πως τελείωσε το καλύτερο Τμήμα Οικονομικών Επιστημόνων της χώρας . «Το Δημοκρίτειο τις καλύτερες Οικονομικές Σπουδές στην Ελλάδα. Είναι γεγονός!» δηλώνει και σημειώνει ότι διάβασε πάρα πολύ, θυσίασε εξόδους, αλλά ήθελε να τελειώσει νωρίς για να βρει μια δουλειά.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, φοβάμαι για το μέλλον, αλλά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.» σημειώνει προσθέτοντας πως το άγνωστο και η εύρεση εργασίας πάντα τρομάζουν τους νέους. « Ήδη έχω ξεκινήσει να ψάχνω, αλλά δεν βρήκα κάτι προς το παρόν. Πήρα τις πρώτες απογοητεύσεις, αλλά ελπίζω να μην είναι τόσες πολλές στο μέλλον. Επιμένω Ελλάδα. Δεν θέλω να φύγω» τονίζει η πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών υποσχόμενη πως «Θα θυμάμαι για πάντα τα φοιτητικά μου χρόνια και τη ζωή εδώ.»
Φώτο: Στο τραπέζι της χαράς με συγγενείς και φίλους ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>