ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Σαρδηνίας για τη Μεσόγειο

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα
 

Η θετική και αποτελεσματική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κρήτη και την Σαρδηνία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι περιφερειάρχες των δύο νησιών Σταύρος Αρναουτάκης και Francesco Pigliaru, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.
Οι δύο περιφέρειες συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας για την εμβάθυνση της συνεργασίας των Νησιωτικών περιοχών της Μεσογείου.
Θετικά αποτιμήθηκαν οι διοργανώσεις που έγιναν κατά τη φετινή χρονιά στις Βρυξέλλες, την Κρήτη και τη Σαρδηνία με επίκεντρο την κυκλική οικονομία και τις νέες προκλήσεις για συνεργασία που ανακύπτουν για τα νησιά.
Οι δύο Περιφερειάρχες συμφώνησαν πως είναι αναγκαίο να ενισχυθεί περαιτέρω η διαπεριφερειακή συνεργασία των νησιών στη Μεσόγειο. Μέσα από κοινό όραμα, κοινές πρωτοβουλίες και στρατηγικές, μπορούν να υλοποιηθούν στρατηγικά σχέδια κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ενέργεια, τη διαχείριση αποβλήτων, τις μεταφορές και την κυκλική οικονομία, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>