ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 7 Δεκέμβρη 2018

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Πολιτισμός Ετικέτες:
 

ΔΠΘ
Αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα αποφάσισαν οι Καθηγητές της Νομικής Θράκης

Αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα αποφάσισαν οι καθηγητές της Νομικής Θράκης,ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα.
Η αποχή θα διαρκέσει ως τις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση της Νομικής.
Μιλώντας στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Θράκης, Θεοχάρης Δαλακούρας, υπογράμμισε πως παράλληλα ζητούν και ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Ο κ. Δαλακούρας εκτιμά πως η συνάντηση θα γίνει πριν τις γιορτές.
«Δεν μιλάμε για ένα συντεχνιακό ζήτημα, εδώ πρόκειται για συστατικό κομμάτι ανάπτυξης και τήρησης της αξίας 45 ετών της Νομικής Θράκης. Ζητούμε ένα νομικό πλαίσιο βιωσιμότητας της Σχολής και οι αλλαγές στα νομικά επαγγέλματα να γίνουν με σχεδιασμό και κυρίως όχι με σκοπιμότητες και τοπικισμούς», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δαλακούρας.

Δικηγόροι-ΔΠΘ
Αποχή από τα δικαστήρια οι δικηγόροι της περιφέρειας ΑΜΘ


Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη αποχή των Δικηγόρων της ΑΜ-Θ από τις Δίκες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως συμφώνησαν Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Δικηγόροι και φορείς η γραμμή αντίδρασης στην ίδρυση της 4ης Νομικής, θα είναι ενιαία.

Αυτοδιοίκηση
Οι πρώτες οικιακές συνδέσεις ΦΑ μέσα στο 2020

Μέσα στο 2020 θα γίνουν οι πρώτες οικιακές συνδέσεις Φυσικού Αερίου, σε πρώτη φάση. Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, με αφορμή την χθεσινή ημερίδα που διεξήχθη στην Ξάνθη για το Φυσικό Αέριο.
Όπως υπογράμμισε πρόκειται για ένα μεγάλη βήμα και έργο της Περιφέρειας, που επιτέλους θα αξιοποιήσει το Φυσικού Αερίο, που φιλοξενεί στο έδαφός της.
Ωστόσο, σε δεύτερη φάση θα υπάρξει πρόνοια και για τους οικισμούς που θα βρίσκονται κοντά στις πόλεις, όπου εκεί θα λειτουργεί μια αποθήκη αερίου, μέσω της οποίας θα γίνεται η τροφοδότηση. Για τα πολύ απομακρυσμένα χωριά θα υπάρξει αξιολόγηση και από την ίδια την εταιρεία που διαχειρίζεται το αέριο.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Υπενθυμίζεται πως υπεγράφη πρόσφατα από τον κ. Μέτιο η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας του έργου για την κατασκευή νέου δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Η περιφέρεια θα διαθέσει πόρους ύψους 29.608.416 ευρώ στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ), προκειμένου να κατασκευαστεί το δίκτυο, που θα παρέχει φυσικό αέριο σε έξι πόλεις της Περιφέρειας -Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 56.563.974 ευρώ.

Κοινωνική Οικονομία
Εκδήλωση για τις προκλήσεις των Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης, πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα εκδήλωση στην Κομοτηνή με τίτλο,"Ευκαιρίες, Εργαλεία και Προκλήσεις των κοινωνικών επιχειρήσεων».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Αρκάντια και θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωΐ.
Η δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του έργου,«Ενίσχυση του Κοινωνικού Επιχειρηματικού Πνεύματος μέσω της δημιουργίας καινοτόμων Δομών Στήριξης στη διασυνοριακή περιοχή», που εντάχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020».

Αγορά Εργασίας
Παράταση προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) παρατείνει μέχρι και σήμερα την προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται αρμοδίως και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).
Στην Ξάνθη αντιστοιχούν 47 θέσεις εργασίας για νέους πτυχιούχους 22 – 29...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.