ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ και διάνοιξης της τάφρου 9Τ

Συντάκτης:
Κατηγορία: Οικονομία Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Τις εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης της τάφρου 9Τ επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιώργος Λαδόπουλος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο.

Το έργο αφορά το καθαρισμό και τη διάνοιξη της τάφρου από το φράγμα Γυρτώνης μέχρι τη γέφυρα Συκουρίου, συνολικής έκτασης εφτά χιλιομέτρων. Παράλληλα, με παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα προχωρά και το έργο καθαρισμού και διάνοιξης της τάφρου από την Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Συκουρίου (γέφυρα Συκουρίου) μέχρι την Επαρχιακή Οδό Λάρισας Αγιάς (γέφυρα Ελευθερίου). Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την ΕΥΔΕ Θεσσαλίας και τον ΤΟΕΒ Πηνείου

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής ανέφερε:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλής χρήσης και σύνθετης ωφελιμότητας αφενός γιατί συμβάλλει στην δυνατότητα μεγαλύτερης παροχής νερού κατά τις αρδευτικές περιόδους στα χωριά Κουλούρι, Αμφιθέα, Νέσσωνας, Καλοχώρι, Ομορφοχώρι, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Πλασιά, Καστρί, Αμυγδαλή και Καλαμάκι αφετέρου ενισχύεται η ποσότητα νερού στα αντλιοστάσια της Λίμνης Κάρλας στην Πέτρα.

Είναι ένα έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς δημιουργεί καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσω του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής με έργα που «θωρακίζουν» τις περιουσίες τους και την παραγωγής τους από πλημμυρικά φαινόμενα ενώ παράλληλα μειώνουν το κόστος παραγωγής και αυξάνουν την παραγωγική ικανότητα».

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>