ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ κορυφαίοι πυγμάχοι

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Στη  Πάτρα χτυπάει  η « καρδιά»  της  Ελληνικής Πυγμαχίας. Στο κλειστό Γυμναστήριο  Κουκούλι διεξάγεται  το 64ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών-Γυναικών με τη συμμετοχή κορυφαίων Πυγμάχων. Η διοργάνωση ξεκίνησε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος το 2017 κατέκτησε το πρώτο του Πρωτάθλημα στον Πειραιά .

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 32 τίτλους, έναντι 9 του Πανελληνίου που είναι στη δεύτερη θέση και της ΑΕΚ που είναι τρίτη με 6 Πρωταθλήματα.

Η Πάτρα  έχει παράδοση στην Πυγμαχία  , η Παναχαϊκή έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλήτρια (2008,2009,2012,2013) ενώ η ΕΑΠ δύο (1988,1989.)

Φέτος  η Πάτρα συμμετέχει με  6 ομάδες:  Παναχαϊκή , ΕΑΠ, Άμυνα,Πυγμή , ΑΣΒΑΔ Τόφαλος, Μίλων Πατρών.

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας μίλησε στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή «Αθλητικό Μαγκαζίνο»  ο Προπονητής της Παναχαϊκής Γ.Ε Νίκος Πλέας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για την παράδοση που έχει η Πάτρα διαχρονικά στο άθλημα της πυγμαχίας , τόνισε ότι το επίπεδο των αθλητών που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι πολύ υψηλό.

Ο Νίκος Πλέας  αναφέρθηκε στις διακρίσεις της Παναχαϊκής  αλλά και στη κόρη του  Φωτεινή Πλέα που αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομάδας ενώ  δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή  της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο  το 2020.

Ειρήνη Μαραγκού

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • ...(περισσότερα)

  Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

  ...(περισσότερα)

  share->share_count); ?>