ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τα λεφτά για τις άδειες (και θα πληρώνουν και δεύτερη)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική, Ψυχαγωγία
 

Στον απόηχο των πληροφοριών που είδαν το φως του διαδικτύου ότι οι καναλάρχες “κλωτσάνε” και δεν θέλουν να δώσουν τώρα αλλά από το Σεπτέμβριο (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει αφού θα είναι προεκλογική περίοδος και δύσκολα θα μπορεί να κατεβάσει κάποιος το “διακόπτη” σε κάποιο κανάλι αν είναι “κακοπληρωτής”), αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ουσιαστικά τα κανάλια έχουν πληρώσει ήδη μία φορά όλο το ποσό για τις άδειες και σιγά σιγά θα το πληρώσουν και δεύτερη, έστω και μέσω των δόσεων για την αδειοδότησης!

Κι αυτό γιατί όσα χρήματα θα μπουν στα κρατικά ταμεία από την αδειοδότηση των καναλιών σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή 175 εκ.ευρώ, έχει φέρει ήδη η απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη μνημονιακή υποχρέωση για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης (20%).

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν οι typologies.gr, οι βεβαιωμένοι φόροι ανήλθαν σε 152 εκατ. ευρώ, εισπράχθηκαν 123 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και εκκρεμεί η καταβολή ακόμη 28 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η συγκεκριμένη διάταξη για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης προβλεπόταν στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά δεν εφαρμοζόταν με τροπολογίες που κατέθεταν κυβερνήσεις. Η εφαρμογή της έγινε αντισταθμιστικά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, όσο οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πλήρωναν για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας.

Πλέον ο ειδικός φόρος τηλεόρασης μειώθηκε για τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς (Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ, Open) αλλά και για την ΕΡΤ, την Cosmote TV και τη Nova από το 20% στο 5%, ενώ για τους υπόλοιπους περιφερειακούς και εθνικής εμβέλειας σταθμούς ο ειδικός φόρος τηλεόρασης παραμένει στο 20% και παράλληλα παραμένει σε ισχύ και ο ειδικός φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης (10%) και ο φόρος Internet (5%).

...(περισσότερα: https://thefaq.gr)

share->share_count); ?>