ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ και μεγάλους στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Συντάκτης:
 

Εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικά εργαστήρια και δράσεις για όλη την οικογένεια, μέσα από τις οποίες μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τη μαγεία της Τέχνης, διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το ψηφιδωτό μου!

Φτιάχνουμε το μονα-δικό μας ψηφιδωτό έργο!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ομορφιά της ψηφιδωτής τέχνης. Γνωρίζουν αυθεντικά ψηφιδωτά έργα και τα παραδοσιακά εργαλεία κοπής των ψηφίδων: τη σφύρα και τον άκμονα. Διαλέγουν σχέδια και υλικά, προσαρμοσμένα στην ηλικία τους  και δημιουργούν το δικό τους ψηφιδωτό έργο. Πολύχρωμοι παπαγάλοι, ουράνια τόξα, μονόκεροι, ήλιοι και πεταλούδες, κάστρα και πλοία είναι μερικά από τα έργα που περιμένουν να ζωντανέψουν από τα χέρια και τη φαντασία των παιδιών. Για τα παιδιά του δημοτικού περιλαμβάνεται μια σύντομη εισαγωγή με εικόνες στην ιστορία του ψηφιδωτού. Με την Άρτεμη Κλίτση από την ομάδα του «Ψηφίδων Γνώσις».

Για παιδιά 4 – 5 ετών

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 11:00-12:30

Σάββατο 20 Απριλίου 11:00-12:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 ευρώ

 

Για παιδιά 6 – 12 ετών

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 11:00-13:30

Κυριακή 21 Απριλίου 11:00-13:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20 ευρώ

Επιστροφή στη φύση μέσα από την τέχνη

Άλλη μία ξέφρενη Κυριακάτικη ξενάγηση στον κόσμο της φύσης: Το ζωικό βασίλειο εμπνέει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, συνδυάζοντας ελευθέρα τεχνικές και υλικά των εικαστικών τεχνών  (ζωγραφική, πηλός, τυπώματα, dripping κτλ). Με την εικαστικό παιδαγωγό τέχνης Γεωργία Χατζηβασιλειάδη,  MA, MFA.

Για παιδιά 4 – 6 ετών

3 Φεβρουαρίου: Συνέβη στην ζούγκλα

3 Μαρτίου: Μια ανθισμένη λίμνη

Κυριακή 11:00-12:00

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 ευρώ

SUN DAY ART DAY!

Με τη βοήθεια ενός μεγεθυντικού φακού θα παρατηρήσουμε τα διάφανα φτερά της λιβελούλας. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάσουμε τα δικά μας φτερά τα οποία θα χαρίσουμε σε έναν αγαπημένο μας ήρωα που επίσης θα σχεδιάσουμε για να πετάξει! Αντλώντας στοιχεία μέσα από την παρατήρηση της φύσης και τα παιχνίδια της διαφάνειας με το φως, ακολουθούμε την φαντασία μας στην διαδικασία της δημιουργίας!

Για παιδιά 7-12 ετών

9 Δεκεμβρίου 2018, Μαγικά φτερά

Αν διάβαζα… Ποιητές της Γενιάς του ‘ 30

Ένα θεατρικό εργαστήρι βασισμένο στην συλλογή του Αλέξη Κυριτσόπουλου

Κάθε μάθημα και ένα παραμύθι. Κάθε μάθημα και μια ομάδα που μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού και  το θεατρικό παιχνίδι ενώνεται και δημιουργεί το δικό της εικαστικό κόσμο. Πρώτα θα ακούσουμε το παραμύθι και μετά θα μπούμε μέσα σε αυτό… Με την ηθοποιό Μαρίζα Τσάρη.

9 Δεκεμβρίου Λίγο ακόμα

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη

Κυριακή 17:00-18:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 ευρώ

 

Μαθαίνοντας τον πηλό!

Ελάτε να δώσουμε μορφή στη μαγική λάσπη που λέγεται «πηλός» και να μάθουμε πώς μπορούμε να φτιάχνουμε αντικείμενα και γλυπτά. Με την εικαστικό Κάλλια Πανοπούλου.

8 Δεκεμβρίου Κατασκευάζουμε ένα βάζο που θα μοιάζει με αυτά που έφτιαχναν στην αρχαιότητα (Υπόδειξη εργαστηρίου κεραμικής: εάν επιθυμούν να ψήσουν το βάζο).

Σάββατο 12:30-14:00

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης 15 ευρώ

Ανακυκλώνω και δημιουργώ!

Ελάτε να μάθουμε για την ανακύκλωση και τη φιλοσοφία του up-cycling design, καθώς και να σχεδιάσουμε προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες. Με την εικαστικό Κάλλια Πανοπούλου.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου Με απλά καθημερινά υλικά θα φτιάξουμε ένα καλειδοσκόπιο, για να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από χρωματιστά σχήματα.

Σάββατο 13:00-14:30

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής 15 ευρώ

Με χρώματα και φαντασία

Ένα εργαστήριο σαν  «ταξίδι» που προτείνει μια πολύπλευρη εμπειρία γνωριμίας με τον πλούτο τη εικαστικής έκφρασης. Ελάτε να γνωρίσουμε τους μεγάλους ζωγράφους, την ζωγραφική και τις πολλαπλές τεχνικές της. Με την εικαστικό Έφη Τσουλουχοπούλου.

9 Δεκεμβρίου, Μαρκ Σαγκάλ Ταξίδι στο όνειρο

Φτιάχνουμε μια ιστορία με τα ονειρικά έργα του Μεγάλου καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας την τεχνική του.

 

16 Δεκεμβρίου, Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο

Δουλεύουμε προσωπογραφίες του διάσημου ζωγράφου δημιουργώντας ένα έργο χρησιμοποιώντας κολάζ από αποξηραμένα φρούτα!

Κυριακή 16:00- 17:30

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής 15 ευρώ

 

Για παιδιά 9 – 12 ετών

MANGA μου!

Γνωρίζοντας τη μαγεία του Ιαπωνικού κόμικ

Τι είναι το manga; Πού και πώς δημιουργήθηκε; Ποια η αισθητική του γλώσσα; Ποια η σχέση τους με τα άνιμε; Πώς μπορώ να σχεδιάσω τους δικούς μου χαρακτήρες; Ελάτε να γνωρίσουμε τα ιαπωνικά κόμικ,...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>