Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ βαθιά μνημονιακή περίοδο

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική Ετικέτες:
 

«Eίμαστε στην πολύ βαθιά μνημονιακή περίοδο, στο τέταρτο μνημόνιο το οποίο είναι το πιο μακρύ και τοξικό, καθώς φτάνει μέχρι το 2060. Εχουμε μπει σε μια μονιμοποιημένη λιτότητα και αποτελούμε μια χρεοδουλοπαροικία» υποστήριξε ο επικεφαλής του κόμματος ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα. Η εκδήλωση αποτέλεσε και την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις εθνικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές, οι ποίες εκτιμά ότι θα γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ενώ θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στη Γερμανία, σε μια συμβολική κίνηση που θα καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει σύγκρουση Ελλάδας και Γερμανίας αλλά σύγκρουση μιας προοδευτικής πολιτικής απο τη μια πλευρά και μιας αντιδραστικής πολιτικής από την άλλη.
«Οσοι συμμετέχουμε στο ΜΕΡΑ25 είμαστε ριζοσπάστες, ευρωπαιστές προοδευτικοί, υπεύθυνα ανυπάκουοι απέναντι στις πολιτικές του κατεστημένου. Εγω δηλώνω από τα γεννοφάσκια μου αριστερός, αλλά η κρίση είναι τόσο βαθιά σήμερα ώστε υπάρχει περιθώριο για μια πλατιά συμμαχία της κοινής λογικής…Βρισκόμαστε δίπλα με ανθρώπους που δηλώνουν φιλελεύθεροι ή και νεοφιλελεύθεροι, οι οποίοι θεωρούν οτι το σύστημα των αγορών δεν δουλεύει καλά, όταν ένας ολόκληρος λαός υποφέρει για πέντε τραπεζίτες» δήλωσε με έμφαση ο κ. Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε για το χώρο στον οποίο αυτοοπροσδιορίζεται το κόμμα του.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>