ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΦΡΟΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ της ΝΔ Συνελήφθη και κρατείται από τις Αλβανικές Αρχές…

Συντάκτης:
 

Στο https://thefaq.gr διαβάσαμε:

Απιστευτο διπλωματικό επεισόδιο προκαλέι η ενέργεια του αστυνομικού – συνοδού βουλευτη της ΝΔ (ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα Βασίλη ) να εισελθει στο αλβανικό έδαφος οπλοφορώντας! Πιο συγκεκριμλενα Έλληνας αστυνομικός που ανήκει στη φρουρά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιόγιακα Βασίλη, συνελήφθη σήμερα στους Άγιους Σαράντα από την αστυνομία της Αλβανίας.

Ο αστυνομικός μαζί με τον βουλευτή πέρασαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα ( από την περιοχή Σαγιάδα ) προκειμένου να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σε έλεγχο που του έγινε λίγο αργότερα, οι αρχές της Αλβανίας εντόπισαν πάνω στον αστυνομικό ατομικό οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοφορία και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

“Περάσαμε τα σύνορα, ο αστυνομικός μου είχε μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο, δεν μας ρώτησαν κάτι σχετικά. Στον επόμενο έλεγχο μας σταμάτησαν, τους είπαμε για το όπλο και θεώρησαν ότι έπρεπε να κρατήσουν τον άνθρωπο. Εγώ συνέχισα, πήγα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα” δήλωσε στο enikos.gr ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(Προκαλεί πάντως σοβαρές απορίες γιατι ο συνοδός του βουλευτή έφερε το όπλο του μαζί του σε ξένη χώρα, αφού είναι γνωστό και σε όλους τους βουλευτές αλλά και σε πρωτοετή της ΕΛΑΣ ότι απαγορευεται ακόμα και η συνοδεία του Πρωθυπουργού της χώρας να φέρει τον ατομικό της οπλισμό σε ξένο έδαφος χωρίς εγγραφη άδεια από τις Αρχές Ασφαλείας της χώρας που βρίσκονται. Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά γεννα και ο λόγος, το κίνητρο που ωθησε τον εν λόγω αστυνομικό – που πιθανοτατα θα αποταχθεί από το Σωμα μετα την ΕΔΕ για το εν λόγω βαρυτατο παραπτωμα που εξέθεσε σε μειζονα διπλωματικό κίνδυνο την χώρα – να φέρει μαζί του στους Αγ Σαράντα το υπηρεσιακό του περίστροφο…)

...(περισσότερα)

share->share_count); ?>