ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΣΥΝΟΔΟΣ βουλευτή της ΝΔ που συνελήφθη στην Αλβανία

Συντάκτης:
 

Συνελήφθη λόγω …αφέλειας 33χρονος ανθυπαστυνόμος της Υπηρεσίας Προστασίας Υψηλών Προσώπων, που υπηρετεί ως συνοδός-φρουρός του Βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγακα.

Το πρωί, αστυνομικός και βουλευτής μετέβαιναν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, όταν τους σταμάτησαν σε μπλόκο της Αλβανικής Αστυνομίας στην περιοχή Κρανιά των Αγίων Σαράντα. Οι Αλβανοί αστυνομικοί ανακάλυψαν το όπλο του Έλληνα αστυνομικού, που παράνομα έφερε μαζί του σε ξένο έδαφος και τον συνέλαβαν.

Ο βουλευτής επέστρεψε χωρίς πρόβλημα στην Ελλάδα, όμως ο αστυνομικός του που δεν είχε δικαίωμα να οπλοφορεί εκτός της ελληνικής Επικράτειας, συνελήφθη, κρατείται και θα δικαστεί την Δευτέρα.

Αξιωματούχοι της Αλβανικής Αστυνομίας είπαν σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πως ο Έλληνας αστυνομικός, όταν τον ρώτησαν αν φέρει κάτι μαζί του, το αρνήθηκε και κατά τον σωματικό έλεγχο εντοπίστηκε το όπλο του, το οποίο όμως αν είχε κάνει έγγραφο αίτημα στις Αλβανικές Αρχές και το είχε δηλώσει, ως συνοδός πολιτικού ενδεχομένως να του είχαν επιτρέψει να το έχει μαζί του.

...(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στους Αγίου Σαράντα ο αρχιφύλακας της ΕΛ ΑΣ και αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γιόγιακα, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο, συνοδεύοντας τον Βασίλη Γιόγιακα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο αστυνομικός ο οποίος οδηγήθηκε στον τοπικό εισαγγελέα, είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ οι αλβανοί αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες του συμπεριφέρθηκαν συμπεριφέρθηκαν άψογα

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα αλλά σε δωμάτιο στο νοσοκομείο της πόλης, όπου και διανυκτέρευσε

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες που όφειλε, ώστε να πάρει τη σχετική άδεια από τις αλβανικές αρχές για να περάσει από τα σύνορα με το υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο είχε έξι σφαίρες...(περισσότερα)

share->share_count); ?>