ΟΤΑΝ Η ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ αποκτούν ζωή – Αυτή είναι η σειρά Elevation

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Ο γλύπτης, Μάθιου Σίμοντς (Matthew Simmonds), λαξεύει την πέτρα και αποκαλύπτει εσωτερικά αρχιτεκτονημάτων, μικρά παράθυρα γεμάτα με συμβολικά αντικείμενα και ζώα.

Αν και ο με έδρα την Κοπεγχάγη καλλιτέχνης εστιάζει κυρίως σε ιερά αρχιτεκτονήματα, ιδιαίτερα από την περίοδο του Μεσαίωνα, συχνά σχεδιάζει και δημιουργεί σκηνές στις οποίες διαφορετικές κουλτούρες συναντούν η μία την άλλη. Σε ένα και μόνο έργο του συναντούμε διαφορετικά αρχιτεκτονικά ύφη. Καμιά φορά, είναι απλώς αφηρημένες κτιριακές μορφές. «Εμπνέομαι από πραγματικούς αρχιτεκτονικούς χώρους, αλλά τα έργα δεν είναι αναπαραγωγές, σε μινιατούρα, αληθινών κτιρίων. Εκτός από αυτά της σειράς “Elevation”» εξηγεί.

Αφιερώνει το λιγότερο τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσει ένα γλυπτό του, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα του μεγέθους και του πόσο πολύπλοκο είναι, ο χρόνος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Το πιο πολύ που έχω δουλέψει πάνω σε ένα κομμάτι πέτρα ήταν όταν, πέρυσι, φιλοτέχνησα το “Παράθυρα”. Περίπου 180 μέρες δουλειά πάνω στην πέτρα και πολλές περισσότερες σε έρευνα και σχέδιο» λέει.

Το «Παράθυρα» είναι το πιο σύνθετο έργο του, έως σήμερα. Σειρές ανοιγμάτων, σαν ένα ερμάριο αξιοπερίεργων πραγμάτων της Αναγέννησης: σε κάθε «παράθυρο» και ένα διαφορετικό αντικείμενο, από ένα μικροσκοπικό ιγκουάνα έως και μινιατούρα ενός κτιρίου. Σε αυτό το έργο υπάρχουν και πολλές αναφορές στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς το δημιούργησε ειδικά για ένα show στην Bay Area.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: mattsimmonds.com

(περισσότερα)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.