ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ επιθυμεί η Συρία

Το Σάββατο 29/12 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, όπως αναφέρει η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο».

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Θα είμαστε εκεί στις 12 το μεσημέρι με πολλά χαμόγελα, ευχές και γλυκά (που θα έχουμε μαζί μας).
Στις 12,30 ο Πρωτέας ΜΑGlC θα δώσει παράσταση για όλα τα παιδιά, μικρά και «μεγάλα».
Ακολούθως θα ανταλλάξουμε ευχές… και κατόπιν θα μοιραστεί το φαγητό που θα μαγειρέψει η Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» (από Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη).

Οι Κούρδοι πρόσφυγες χρειάζονται τη συμπαράστασή μας. Το κράτος, κεντρικό και τοπικό τους έχει εγκαταλείψει. Η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων και των κοινωνικών συλλογικοτήτων δεν θα τους αφήσει μόνους.
Υπενθυμίζουμε: όποιος μπορεί να προσφέρει τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης, ας μην αμελήσει να τα φέρει μαζί του το Σάββατο 29/12. Η κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας είναι πολύ δύσκολη, οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες».

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

  Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

  Συνομιλίες με τους Κούρδους της Συρίας επιθυμεί η κυβέρνηση της Συρίας και στα πλαίσια αυτά ελπίζει ότι ο διάλογος μαζί τους θα εντατικοποιηθεί, όπως προκύπτει απόδηλώσεις ενός υπουργού

  Οι Κούρδοι από την πλευρά τους, ελπίζουν ότι οι συνομιλίες αυτές, μπορούν να οδηγήσουν σε μία πολιτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, που αποτελούν τους βασικούς συντελεστές της μακροχρόνιας και πολύπλευρης πολεμικής σύγκρουσης

  Οι Κούρδοι έχουν ζητήσει την διαμεσολάβηση της Ρωσίας για τις συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναπλήρωσης του κενού που θα προκληθεί από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την χώρα, μετά από σχετική απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

  Ο κεντρικός στόχος των Κούρδων εντοπίζεται στην λήψη μέτρων προστασίας από ενδεχόμενη εισβολή της Τουρκίας, η οποία βλέπει τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) ως βασική απειλή για την εθνική της ασφάλεια

  Παράλληλα, οι Κούρδοι επιδιώκουν την διατήρηση της αυτονομίας τους στα βόρεια της Συρίας…(περισσότερα)

  Πείτε τη γνώμη σας!

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.