ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ και κατάθεση πινακίδων χωρίς πρόστιμα

Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 δόθηκε παράταση στους ιδιοκτήτες οχημάτων ώστε να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019, αλλά και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις εφορίες.

Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε να δώσει παράταση 10 ημερών στους ιδιοκτήτες οχημάτων για να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 αλλά και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Του Γιώργου Κ. Ανδρή ([email protected])

Η εν λόγο διευκόλυνση δίδεται κάθε χρόνο από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές των ιδιοκτητών που σχηματίζουν τόσο στα γκισέ των τραπεζών για την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας όσο και στις εφορίες όπου οι ιδιοκτήτες δημιουργούν ουρές για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να γλιτώσουν από τα χαράτσια.

Πάντως πέρυσι πάνω από 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ώστε να γλιτώσουν από τεκμήρια, Τέλη Κυκλοφορίας και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Εξοφλήστε τα Τέλη Κυκλοφορίας σε άτοκες δόσεις

Όλες οι τράπεζες έχουν ετοιμάσει ειδικά προγράμματα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ώστε οι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορέσουν να διευκολυνθούν.

Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο προς χρήση στις πιστωτικές κάρτες καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να εξοφληθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Όσοι πάντως δεν εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 εντός των προθεσμιών που ορίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους βεβαιωθεί στο Τaxisnet ποσό ίσο με τη διπλάσια αξία των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

Τα προγράμματα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας 2019 από τις τράπεζες είναι τα εξής:

Alpha Bank

H Alpha Bank σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2019 μέσω πιστωτικής κάρτας και να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα εξόφλησής τους σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς σας δίνει τη δυνατότητα να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος σας μέσω των πιστωτικών της καρτών και παράλληλα να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα των δόσεων που σας προσφέρει, αποπληρώνοντάς τα έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Eurobank

H Eurobank δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους των πιστωτικών καρτών της να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 και να τα εξοφλήσουν σε έως 9 άτοκες δόσεις. Επίσης η τράπεζα επισημαίνει ότι τα Τέλη Κυκλοφορίας μπορούν να εξοφληθούν μέσω προπληρωμένων καρτών οι οποίες όμως δεν υποστηρίζουν δόσεις.

Εθνική Τράπεζα

Σε έως και 12 άτοκες δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας. Aν βέβαια το ποσό των Τελών είναι χαμηλότερο των 120 ευρώ τότε θα πρέπει οι δόσεις να είναι λιγότερες από 12 καθώς η τράπεζα δέχεται τα 10 ευρώ ως χαμηλότερη μηνιαία δόση για την εξόφλησή τους.

H διαδικασία εκτύπωσης των Τελών Κυκλοφορίας

Επτά βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για ο 2019.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών, θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων» στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Γλιτώστε από όλα!

Όσοι θέλουν να απαλλαγούν από το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας, του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και των τεκμηρίων μπορούν να επιλέξουν την οδό της κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου. Αν δοθεί παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας τότε αυτομάτως παρατείνεται και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας.

Εκείνοι πάντως που είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

 • Την Άδεια κυκλοφορίας
 • Τις Πινακίδες
 • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
 • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018
 • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
 • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
 • (περισσότερα: https://www.newsauto.gr)

  Εκπνέει σήμερα η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεσης των πινακίδων

  Του Γιώργου Κ

  Μετά το πέρας της σημερινής ημέρας όσοι δεν εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας θα τους πιστωθεί στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Taxisnet ποσό ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας Δηλαδή αν τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας ενός οχήματος ανέρχονται σε 320 ευρώ και ο κάτοχός του δεν τα εξοφλήσει μέχρι σήμερα τότε από αύριο θα φαίνεται ότι χρωστά στην Εφορία 640 ευρώ! Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση: «Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία

  Η παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προς διευκόλυνση των πολιτών»

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Οικονομικών ώστε να διαπιστώσουμε πόσοι ιδιοκτήτες κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους το 2018 αλλά και πόσοι ιδιοκτήτες δεν εξόφλησαν αλλά ούτε κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους  Συνολικά πάντως περίπου 1,5 εκατ. οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία, δηλαδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες, για να γλιτώσουν από τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε περίπτωση που το όχημα κινείται από κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και δεν έχει κλείσει 10ετία

  Δηλαδή ένα στα πέντε οχήματα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ακινησία κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης! Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περίπου 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες διατηρούν τα οχήματά τους σε κίνηση αλλά το 2017 μόλις 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες εξόφλησαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 με αποτέλεσμα 800.000 ιδιοκτήτες να μην έχουν πληρώσει αλλά ούτε να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους Εφορίες

  Πάντως το 2018 σε σχέση με…(περισσότερα: https://www.newsauto.gr)

  Πείτε τη γνώμη σας!

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.