ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ των Πρεσπών ξεκαθαρίζει ο Κόκαλλης

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Η  Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παρόλο που η ψήφισή της στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα είναι εύκολη, επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Έλενα Καραγιάννη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Νίκος Ξυδάκης.

Συνέχισε εξηγώντας ότι οι δυσκολίες απορρέουν τόσο από την ελλιπή ενημέρωση της κοινής γνώμης όσο και από την ανειλικρινή και ιδιοτελή στάση του πολιτικού συστήματος.

Υποστήριξε ωστόσο ότι  η κυβέρνηση λειτουργεί ως δρων υποκείμενο σε αυτή την κατάσταση που έχει μείνει στάσιμη για δεκαετίες.

Σε ερώτηση για την απόπειρα διαφυγής του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, ο κ. Ξυδάκης εκτίμησε ότι το πρόσωπο αυτό μάλλον θέλησε να εξέλθει από αυτή την κατάσταση και πως όσα είπε ή δεν είπε, φωτίζουν πλευρές που θα πρέπει να δούμε με προσοχή και χωρίς διαρροές. Άλλωστε, είπε, σύντομα θα ανακύψουν στοιχεία που θα δώσουν εύρος και βάθος στη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

...(περισσότερα)

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Ο Βασίλης Κόκκαλης ξεξαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψε τη στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης

«Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ξανά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κι πολύ περισσότερο από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, είχα καταστήσει σαφές με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο πως διαφωνώ και πως δεν θα ψηφίσω τη συγκεκριμένη συμφωνία εάν και εφόσον έλθει προς κύρωση από την ελληνική βουλή Η παραπάνω στάση μου ήταν, παραμένει και θα είναι ες αεί, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Σε περίπτωση δε, που τεθεί ζήτημα συνέχισης της κυβερνητικής θητείας μέχρι το πέρας του χρόνου που επιτάσσει το σύνταγμα, αυτό είναι κάτι που θα σταθμιστεί στον κατάλληλο χρόνο», πρόσθεσε...(περισσότερα)

share->share_count); ?>