ΑΝΟΙΞΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Την Ανοιξη του 2019 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης που θα διαρκέσουν 3 χρόνια.

Στο μεταξύ, καθησυχαστικός ως προς τους κινδύνους για το περιβάλλον και την τουριστική οικονομία εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι σύντομα η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την απαγόρευση σχιστολιθικής εκμετάλλευσης που αποτελούσε πάγιο αίτημα των οικολογικών οργανώσεων.

O κ. Σταθάκης βρέθηκε χθες στην Παλαιόχωρα του Δημου Καντάνου – Σελίνου όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αντ. Περράκη και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα των υδρογονανθράκων, απαντώντας στους προβληματισμούς που διατύπωσε ο κ Περράκης για τις περιβαλλοντικές συνέπειες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ενσωματώσει πλήρως την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που είναι το πιο αυστηρό περιβαλλοντικό πλαίσιο παγκοσμίως. – Μαρίνα Μανδακάκη

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.