ΚΕΡΚΥΡΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ αριθμό των γιατρών του νοσοκομείου

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Χρυσόστομου Μπούκα και της Διοίκησης του νοσοκομείου σχετικά με τον αριθμό των γιατρών που υπηρετούν στο ίδρυμα. Λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά ο συνταξιούχος πλέον διευθυντής της παθολογικής κλινικής, δημοσίευσε κατάλογο με τους υπηρετούντες γιατρούς στο νοσοκομείο από τον οποίο φαίνεται ότι μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του ΄18 υπηρετούσαν 86 ειδικευμένοι γιατροί μόνιμοι και επικουρικοί. Στην απάντηση του ο Διοικητής του νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας διαψεύδει τον κο Μπούκα και δηλώνει ότι μέχρι την ίδια ημερομηνία – το τέλος του χρόνου – υπηρετούσαν 102 ειδικευμένοι γιατροί. Μάλιστα, τονίζει ότι ακόμη και από τα στοιχεία που ο ίδιος ο κος Μπούκας δημοσιεύει φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση κατά 24 ειδικευμένους γιατρούς, την τελευταία 3ετία, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζει δε ότι συνολικά στο νοσοκομείο αναμένουμε ακόμα 10 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς εντός του 2019 από προκηρύξεις που ήδη τρέχουν από το 2018.
Ο κος Μπούκας επανέρχεται σήμερα με νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά χωρίς αριθμούς, αλλά με κύριο ερώτημα «Πού επιτέλους είναι όλοι αυτοί οι γιατροί που η Διοίκηση προπαγανδίζει ότι προσλήφθηκαν και ταυτόχρονα διαλύθηκε η λειτουργία τόσων Κλινικών;» Απευθυνόμενος δε προς τους δύο βουλευτές Φ. Βάκη και κ. Παυλίδη, θέτει το ερώτημα «αφού έχει «γεμίσει» το Νοσοκομείο από γιατρούς, γιατί εντέλλονται Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (από Κέντρα Υγείας), να εφημερεύουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών;»
ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Μπούκας Χρυσόστομος
Δημοσιοποιούνται σήμερα τα επίσημα και αληθή στοιχεία των γιατρών που υπηρέτησαν στο Νοσοκομείο κατά τα έτη 2011 μέχρι 2018.
Στοιχεία που προέρχονται από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Καταγράφουμε, το πρώτο δεκαήμερο μηνός Ιανουαρίου, τους γιατρούς του προηγούμενου έτους.
Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των γιατρών του έτους 2018 (-90-) συμπεριλαμβάνονται τέσσερις (-4-) γιατροί, οι οποίοι από την 1η Ιανουαρίου του 2019 δεν λειτουργούν (μία συνταξιοδότηση και τρεις, λόγω λήξης σύμβασης επικουρικών).
Ενημερώνονται με ειλικρίνεια όλοι οι Κερκυραίοι πολίτες για να αποφεύγουν κάθε πιθανή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.
Γιατί ένα ψέμα, όσοι και να το λένε, όσες φορές και να το πούνε, δεν παύει να είναι ψέμα.
Είμαστε έτοιμοι, εάν χρειαστεί, από οιονδήποτε που πιθανόν αμφισβητήσει κατ’ ελάχιστον τα στοιχεία, να αναφέρουμε όνομα-όνομα κάθε γιατρό που υπηρέτησε στα έτη που ο πίνακας αναφέρει.

ΕΤΟΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

2011 72 11 83 54,13% 62,40%

2012 76 5 81 57,14% 60,90%

2013 70 7 77 52,63% 57,89%

2014 62 11 73 46,61% 54,88%

2015 61 11 72 45,86% 54,13%

2016 59 17 76 44,36% 57,14%

2017 60 27 87 45,11% 65,41%

2018 63 (-1=62) 27 (-3=24) 90 (-4=86) 48,46% 69,23%
Κέρκυρα 3/1/2019

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας
Τέσσερις (4) μόλις μέρες μετά τη πρωτοχρονιά, αντί του αποχαιρετισμού στο νοσοκομείο που υπηρέτησε επί σειράς ετών, ο κ. Μπούκας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ένα κείμενο με ψευδή στοιχεία για τη στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό.
Από στοιχεία του νοσοκομείο που όπως ο ίδιος γράφει έλαβε πριν από ένα χρόνο, με προσθαφαιρέσεις δικές του για το τελευταίο έτος, αναφέρει πως οι ειδικευμένοι γιατροί του νοσοκομείο στο τέλος του 2018 είναι 90…

Ξέχασε βεβαία να αναφέρει και να αναγνωρίσει ότι ακόμα και ακόμα και αν τα τελικά στοιχεία που ο ίδιος παραθέτει, ακόμα και μετά τις προσθαφαιρέσεις που ο ίδιος έκανε για το τελευταίο έτος ήταν αληθινά, τότε παρά τα μνημόνια 8 ετών, στο νοσοκομείο Κέρκυρας την τελευταία τριετία, υπήρχε αύξηση κατά 15 γιατρούς ή 25%.(από 72 στα τέλη του 2015 στους δήθεν 90 στο τέλος του 2018)

Κι όμως ακόμα και στην αύξηση 25% που προκύπτει από τα στοιχεία της ανακοίνωσης μετά τις προσθαφαιρέσεις του συντάκτη, η αλήθεια είναι διαφορετική.
Αυτό καθώς την 31/12/2018 οι υπηρετούντες ειδικευμένοι ιατροί ήταν 102. Με τον αριθμό αυτό υπάρχει αύξηση κατά 24 ειδικευμένους γιατρούς την τελευταία 3ετία, δηλαδή 30,7%. (σχετικά συνημμένα έγγραφο του γραφείου προσωπικού για την περίοδο αυτή- Δε μπήκαμε στη λογική της επαλήθευσης των στοιχείων που παραθέτει η ανακοίνωση του κ. Μπούκα για τα έτη προ του 2015, καθώς δεν αφορούν τη σημερινή διοίκηση).

Ειδικευμένοι ιατροί Μόνιμοι Επικουρικοί ΣΥΝΟΛΟ Αύξηση από 31/12/2015
31/12/2015 67 11 78
26/2/2018 (στοιχεία που έλαβε ο ίδιος από το νοσοκομείο-συνημμένη η απάντηση) 67 31 98 25,7%
31/12/2018 73 29 102 30,7%

Την 31/12/2018 οριστική αποχώρηση υπήρξε μόνο η δική του, καθώς πέραν αυτής υπήρξε ακόμα μια μετατροπή σύμβασης επικουρικού σε μόνιμο ιατρό (που δε μεταβάλει τον τελικό αριθμό των υπηρετούντων), ενώ οι 3 επικουρικοί που ο ίδιος αναφέρει πως αποχώρησαν λόγω λήξης της σύμβασης, είναι ήδη σε διαδικασία επαναπρόσληψης που ολοκληρώνεται εντός Ιανουαρίου από το Υπ. Υγείας.
Σημειώνουμε πως και για τη δική του αποχώρηση, ήδη για την παθολογική έχουν προκηρυχθεί ακόμα 2 μόνιμες θέσεις ιατρών το τελευταίο 4μηνο, ενώ συνολικά στο νοσοκομείο αναμένουμε ακόμα 10 μόνιμους ειδικευμένους ιατρού εντός του 2019 από προκηρύξεις που ήδη τρέχουν από το 2018.

Τι να κάνουμε..
– Το ότι ο ίδιος αποχωρεί, δε σημαίνει ότι το νοσοκομείο καταρρέει…
– Το αφήγημα περί κατάρρευσης που ο ίδιος πολλαπλά ανέφερε στο παρελθόν σε ανακοινώσεις της ένωσης, δεν επαληθεύεται ούτε από τα νούμερα. Αυτό καθώς υπάρχει σημαντικότατη αύξηση των ειδικευμένων ιατρών κατά 30% που υπηρετούν την τελευταία 3ετία παρά τα μνημόνια. Το δείχνουν ακόμα και τα δικά του στοιχεία, παρότι είναι παραποιημένα προς τα κάτω. Η αξιοπιστία τέτοιων ανακοινώσεων με τα στοιχεία που παραθέτουμε επαφίεται πλέον στην κρίση όσων τον εμπιστεύονται.

Ανακοίνωση του Χρυσόστομου Μπούκα
Η Διοίκηση απάντησε σε ανακοίνωση, όσον αφορά στους γιατρούς που λειτούργησαν το έτος 2018 στο Νοσοκομείο.
Η απάντηση, μας επιβεβαιώνει πλήρως. Η αγωνία προπαγάνδας για μια ακόμα φορά είναι απολύτως εμφανής. Στην ανακοίνωση μας αναφέρονται πόσοι (γνωρίζουμε και ποιοι) γιατροί υπηρέτησαν και η απάντηση της Διοίκησης αναφέρει πόσοι γιατροί ΘΑ προσληφθούν (στο απροσδιόριστο μέλλον)!
Για να γίνουμε σαφείς, πέραν των αλχημειών και της προπαγάνδας, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και απευθύνονται αποκλειστικά στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βάκη και Παυλίδη:
1ον. Μετά την ενοποίηση των δύο Παθολογικών Κλινικών (σύνολο νοσηλευομένων 40 και ίσως περισσοτέρων ασθενών, πολλοί των οποίων βαρέως πάσχοντες), εργάζεται ή όχι, ένας και μοναδικός Παθολόγος που ταυτόχρονα εφημερεύει;
2ον. Με την ενέργεια της ενοποίησης των δύο Παθολογικών Κλινικών, αφαιρείται ή όχι, ζωτικός ιατρικός χρόνος για την βοήθεια των ασθενών, εις βάρος τους; Θεωρείται ή όχι απαράδεκτη, η αφαίρεση χρόνου για ενημέρωση και ιατρικών συμβουλών στους ασθενείς και συγγενείς τους;
3ον. Φέρετε τεράστια συνευθύνη ή όχι, κ. Παυλίδη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτή την ακατανόητη και απαράδεκτη ενέργεια που υποστηρίξατε με δημόσιες δηλώσεις σας, δηλαδή της ενοποίησης των δύο Παθολογικών Κλινικών; Εν κατακλείδι, διαλύσατε πλήρως ή όχι, την λειτουργία δύο Παθολογικών Κλινικών στην επιδίωξη ενοποίησης αυτών των Κλινικών;
4ον. Είναι δυνατόν να λειτουργεί μια Κλινική (Νευρολογική) με εξ αντικειμένου βαρέως πάσχοντες ασθενείς, με μία και μοναδική γιατρό;
5ον. Είναι λογικό να καλούνται ιδιώτες γιατροί να εξυπηρετήσουν ανάγκες ασθενών του Νοσοκομείου (Νευρολογικής Κλινικής) με καταβολή χρημάτων από τους ασθενείς στους ιδιώτες;
6ον. Μειώθηκε ή όχι, ο αριθμός των Καρδιολόγων του Νοσοκομείου, παρότι αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας των συναδέλφων;
7ον. Μειώθηκε ή όχι, ο αριθμός των Ακτινολόγων γιατρών στον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, παρότι το επιστημονικό τους αντικείμενο πολλαπλασιάστηκε. Για να κατανοήσουμε τα πιο απλά πράγματα, ας μας πείτε τη λογική αυτής της απόφασης.
8ον. Μειώθηκε ή όχι, η επιστημονική δύναμη της Πνευμονολογικής Κλινικής από την στιγμή που εντέλλονται οι Πνευμονολόγοι συνάδελφοι να εφημερεύουν στον Παθολογικό Τομέα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;
9ον. κ.κ. Βάκη και Παυλίδη, αφού έχει «γεμίσει» το Νοσοκομείο από γιατρούς, γιατί εντέλλονται Παθολόγοι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (από Κέντρα Υγείας), να εφημερεύουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών;
10ον. κ.κ. Βάκη και Παυλίδη, αφού έχει «γεμίσει» το Νοσοκομείο από γιατρούς, γιατί εντέλλονται Γενικοί Γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (από Κέντρα Υγείας) να εφημερεύουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών;
(Για να μην αναφέρουμε ως ανέκδοτο την περίφημη αιτιολογία της «αντιποίησης ειδικότητας» που υποστήριζε ο σημερινός Διοικητής, όταν συνδικαλιστικά «αγωνίζονταν» για να μην έρθουν οι Γενικοί Γιατροί στο Νοσοκομείο και απειλούσε με μηνύσεις).
11ον. Διαλύεται ή όχι, η λειτουργία και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την «μετακόμιση» γιατρών της να καλύψουν τρύπες του Νοσοκομείου;
Πού επιτέλους είναι όλοι αυτοί οι γιατροί που η Διοίκηση προπαγανδίζει ότι προσλήφθηκαν και ταυτόχρονα διαλύθηκε η λειτουργία τόσων Κλινικών;
Για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Νοσοκομείου, συνάδελφοι Γενικοί γιατροί εφημερεύουν και έχουν την ευθύνη της εφημερίας του Παθολογικού Τομέα.
Για να μην αναφέρουμε την ανικανότητα της Διοίκησης για την προμήθεια του αξονικού Τομογράφου 64 τομών που η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη και εγκεκριμένη προ πολλού από Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ).
Είστε υπερήφανοι κ.κ. Βάκη και Παυλίδη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τουλάχιστον για δύο και πλέον χρόνια, συχνά-πυκνά μεταφέρονται ασθενείς με ασθενοφόρα από το Νοσοκομείο σε ιδιωτικά εργαστήρια για εκτέλεση αξονικών τομογραφιών οιαδήποτε ώρα του 24ώρου; (πρόσφατο παράδειγμα μεταφορά ασθενούς το βράδυ με χιόνι και παγετό την 4/1/2019).
Είναι ή όχι ντροπή και εξευτελισμός για ηλεκτρονικό πρόγραμμα ελέγχου βηματοδοτών με ελάχιστο κόστος να αναγκάζονται συμπολίτες μας να μπαίνουν στην ουρά του καραβανιού των μεταναστών υγείας (οι ίδιοι και οι συγγενείς τους) για μια απλή εξέταση μερικών λεπτών;
Απαντήστε κ.κ. Βάκη και Παυλίδη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και μη προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από προπαγανδιστικές ανακοινώσεις της Διοίκησης.
Ποιες είναι οι ενέργειές σας για να βελτιωθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου; Μετά τέσσερα χρόνια βουλευτικής σας θητείας, έχετε να πείτε κάτι;
Μη δοκιμάσετε πάλι το επιχείρημα ότι οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται το Νοσοκομείο και ότι αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση της προσέλευσης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών στο Νοσοκομείο, γιατί ασφαλώς η απάντηση είναι αυτονόητη και ως εκ τούτου προφανής:
α). οικονομική ανέχεια της ελληνικής οικογένειας.
β). προσθήκη στο δημόσιο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων.
γ). εξοντωτική υπερεργασία των άξιων συναδέλφων γιατρών.
Απαντήστε επιτέλους κ.κ. Βάκη και Παυλίδη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μειώθηκε ή αυξήθηκε το καραβάνι μεταναστών υγείας;
Προσκαλείστε για μια ακόμα φορά κ.κ. Βάκη και Παυλίδη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσιο διάλογο. Εφόσον είστε υπερήφανοι ή ικανοποιημένοι για όσα συμβαίνουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, γιατί κρύβεστε και δεν προσερχόσαστε σε δημόσιο διάλογο, ώστε να υποστηρίξετε τα «επιτεύγματά σας»; Έχουμε και άλλα, πολλά ερωτήματα, για την κατάντια της δημόσιας υγείας στο Νομό που εσείς είστε αντιπρόσωποι.
Για να καταλάβουμε δηλαδή και εμείς την κριτική και τα ευφυολογήματά σας στις ανακοινώσεις μας.
Εμείς δηλώνουμε παρόντες. Εσείς;

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.