ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ την Πέμπτη 10/1 στην Περιφέρεια Αττικής

Στο https://thefaq.gr διαβάσαμε:

Δύσκολη αναμένεται η Τρίτη καθώς η κακοκαιρία “Τηλέμαχος” θα σαρώσει και την Αττική με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει διακοπή μαθημάτων. Ήδη σχετικές αποφάσεις έχουν λάβει αρκετοί Δήμοι της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι αύριο 8 Ιανουαρίου,λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους:

 • Της Π.Ε.Ανατολικής Αττικής
 • 1. Δήμος Αχαρνών

  2. Δήμος Λαυρεωτικής

  3. Δήμος Μαραθώνα και για την Τετάρτη, 9/1/2019

  4.Δήμος Παιανίας

  5. Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας

  6. Δήμος Ωρωπού

  7. Δήμος Διονύσου

  8. Δήμος Σαρωνικού

 • Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

 • Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Μεγαρέων

  2. Δήμος Ελευσίνας

 • Π.Ε. Νήσων

 • Π.Ε. Νήσων

  Δήμος Σπετσών

  Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα .

  Νωρίτερα, σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, στην οποία, τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».

  Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το πρωί της Δευτέρας αποφάσεις για κλειστά σχολεία έχουν λάβει οι κάτωθι δήμοι:

  ΦΛΩΡΙΝΑ

  Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας,

  θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

  Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με το neaflorina.gr

  ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου.

  Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

  ΓΡΕΒΕΝΑ

  Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Α.&Α. και της Δ.Ε.Κ.Ε.Γ. του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστοί , λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

  ΚΟΖΑΝΗ

  Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, κλειστοί θα παραμείνουν παιδικοί σταθμοί στους δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά.

  με πληροφορίες από news247.gr

  (περισσότερα)

  facebook com/PerifereiaAttikis)

  Τα προβλήματα κυρίως λόγω παγετού από τη χιονόπτωση, εντοπίζονται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής, όπου:

  – Στον δήμο Μαραθώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

  – Στον δήμο Ωρωπού και ειδικότερα στον Αυλώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π μ Θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση» Στον Κάλαμο, τους Αγ Αποστόλους και σε Καπανδρίτι- Πολυδένδρι όλα τα σχολεία αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά μ Στο Μαρκόπουλο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά Στα Νέα Παλάτια και τη Σκάλα Ορωπού κλειστό θα μείνει 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος

  Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα στον δήμο Κηφισιάς η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών είναι στις 10.00 π

  (περισσότερα: http://www.ert.gr)

  Πείτε τη γνώμη σας!

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.