ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ τα σχολεία στην ορεινή Ροδόπη

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Το πρωΐ ο υδράργυρος έδειξε και -4 στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη -2 γύρω στις 9 το πρωΐ.
Χιόνια δεν υπάρχουν στους δρόμους, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες, αφού τόνοι αλατιού έπεσαν στο δίκτυο. Συγκεκριμένα στην Ξάνθη πάνω από 100 τόνοι αλατιού έπεσαν στους δρόμους.
Στον ορεινό όγκο η θερμοκρασία ήταν πολύ πιο χαμηλή, αγγίζοντας και τους -10, γεγονός που οδήγησε τον Δήμαρχο της περιοχής του ορεινού όγκου της Ροδόπης , στην απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία.

Συγκεκριμένα είναι κλειστά στους οικισμούς Άνω Βυρσίνη, Κύμη, Εσοχή, Μυρτίσκη, Οργάνη, Κέχρο, Κερασιά, Χλόη και τα νηπιαγωγεία Εσοχής, Κύμης και Οργάνης καθώς και το Γυμνάσιο Οργάνης.
Στην Ξάνθη στα ορεινά τα σχολεία εκεί λειτουργούν κανονικά, παρά μόνο κάποια προβλήματα που προέκυψαν με τις σωληνώσεις της θέρμανσης στον οικισμό Γλαύκης το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο, τα οποία είναι κλειστά καθώς και το 2ο Μειονοτικό Δημοτικό Ξάνθης.
Οι τεχνικοί είναι εκεί και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.