ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Μονάδα στεφανιαίας νόσου  θα αποκτήσει  τους επόμενους μήνες το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, το οποίο προχωρά άμεσα  στην προμήθεια του εξοπολισμού της μονάδας, η οποία  περιλαμβάνει τέσσερα (4) παρακλινικά μόνιτορ καταγραφής, τέσσερεις (4) ηλεκτρονικές κλίνες, ένα τροχήλατο νοσηλείας και ένα καρδιογράφο εξακάναλο.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης,  ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, «στην  επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου,  αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση χρηματοδότησης για την προμήθεια  του εξοπλισμού της μονάδας στεφανιαίας νόσου στην Πτολεμαϊδα», μετά   και  την απόφαση ένταξης του έργου από το Δήμο Εορδαίας και την επιτροπή παρακολούθησης του  τοπικού πόρου ανάπτυξης (Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ).

Η μονάδα  στεφανιαίας νόσου εντάσσεται στην Καρδιολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας και όπως ανέφερε στην          ΕΡΤ  Κοζάνης  η Υποδιοικήτρια  του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας Αναστασία Βαρδάκα, «ο συνολικός εξοπλισμός θα ανέλθει στις  40.000  ευρώ με  Φ.Π.Α, φορέας υλοποίησης είναι  το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο  και η διαδικασία  για  την προμήθεια του,  αναμένεται να  ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα».

Η  κ. Βαρδάκα  υπογράμμισε επίσης ότι  «έχουν  γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες, έτσι ώστε  όταν  ολοκληρωθεί η προμήθεια του εξοπλισμού,  να μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα   η μονάδα  στεφανιαίας νόσου στο Νοσοκομείο», κάτι  που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και των τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι στην Καρδιολογική  Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, εργάζονται σήμερα  δύο (2) μόνιμοι καρδιολόγοι και ένας επικουρικός γιατρός και γίνονται ενέργειες να ενισχυθεί   η στελέχωση  της, με έναν επιπλέον  επικουρικό γιατρό  που αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς και την πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου καρδιολόγου γιατρού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.