ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ για απεργία-προσλήψεις αναπληρωτών

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουάριου, αλλά και σε σειρά κινητοποιήσεων, σε τοπικό επίπεδο-και όχι μόνο-συμμετέχουν οι ΕΛΜΕ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς-Ιθάκης, από κοινού με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών, υποστηρίζοντας, πως χιλιάδες από αυτούς θα παραμείνουν άνεργοι και ακάλυπτα τα τεράστια κενά στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής;

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη, μέσα στις γιορτές και µε κλειστά τα σχολεία, κατέθεσε εσπευσμένα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για τις «προσλήψεις»– απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις για να περάσει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνο και µόνο αυτή η τακτική αποδεικνύει το αντιλαϊκό περιεχόμενο του αντιλαϊκού νομοσχεδίου.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας! Όλοι και όλες στις Απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!

•Τετάρτη 09/01: Συμμετέχουμε στη σύσκεψη της ΕΛΜΕΖ στο Εσπερινό Σχολείο στις 8 μμ
•ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, συγκέντρωση στη ΔΔΕ Ζακύνθου στις 12μ!
•ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01 16:00: Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών (ξενοδοχείο Αµαλία – Σύνταγμα)
•ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01: Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε ολομέλειες Προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα
•Σε περίπτωση που η κυβέρνηση οδηγήσει τη ψήφιση του ν/σ την επόμενη εβδομάδα προχωράμε σε νέα απεργιακή κινητοποίηση

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ»ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ» – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΔΩΚΑΙ ΤΩΡΑ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, µε τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων. Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία, μέσα από το τέχνασα της ανακύκλωσης της ανεργίας».
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, επισημαίνει, εκτός όλων των άλλων, ότι:

«Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο! Δεν διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή.

-Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
-Κανένας απολυμένος! Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και να ανοίξει έτσι και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
-Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας!

-Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:
-Τετάρτη 09/01 18:30 συμμετέχουμε στη σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΕΛΜΕ, γραφεία ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α)
-Την Πέμπτη 10/01/2019 συμμετέχουμε μαζικά στην κοινή σύσκεψη ΕΛΜΕ-ΚΙ και Συλλόγου Δασκάλων στις 6.μμ στο Σπίτι του Δασκάλου για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
-Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01 συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και στην κοινή παράσταση ΕΛΜΕΚΙ και Συλλόγου Δασκάλων σε ΔΠΕ στις 13 μ.μ. και ΔΔΕ στις 13.30. Στις 16:00 στην Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών (ξενοδοχείο Αµαλία – Σύνταγµα)
– Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε ΓΣ Προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα
-Σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε ψήφιση του ν/σ την επόμενη εβδομάδα κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση».

φωτο ert.gr

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.