ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ χιονόνερο και βροχή στα πεδινά της Ροδόπης

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Χιόνι στα ορεινά, χιονόνερο στα πεδινά και σε άλλα σημεία βροχή. Νέα επιδείνωση παρουσίασε σήμερα ο καιρός από το μεσημέρι και μετά στη Ροδόπη. Χιονισμένο το τοπίο στα ορεινά της Ροδόπης πριν προλάβει να λιώσει το χιόνι από την προηγούμενη χιονόπτωση, έπεσε άλλο. Από την πρώτη στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα προσπάθησαν να διατηρήσουν το δρόμο που οδηγεί στο Τελωνείο της Νυμφαίας ανοικτό.

Την προσοχή στο σύνολο των οδηγών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της ΠΑΜ-Θ εφιστά η Αστυνομία. Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος που παρατηρείται είναι επικίνδυνη γι αυτό κύριο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Την αναστολή της λειτουργίας την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, για την ασφάλεια των μαθητών, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεων, αυξημένου παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν κατά τόπους αποφάσισαν οι Δήμαρχοι Μύκης και Τοπείρου. Κλειστά για τους ίδιους λόγους θα είναι τα σχολεία στην Ορεινή Ροδόπη σε Οργάνη και Κέχρο.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη: 1) π.Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης 2) Δημ. οδός Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού στην Ξάνθη και στη Ροδόπη από το ύψος της Νέας Σάντας έως και την Άνω Βυρσίνη, στον Κέχρο και στο Δέρειο. Αν συνεχιστεί η χιονόπτωση στα ορεινά «μάχη» θα δοθεί από την πλευρά των δήμων και της πολιτικής προστασίας για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο Νέας Σάντας- Κέχρου -Χλόης, Νέα Σάντα – όρια Νομού Έβρου και το δίκτυο Δαρμένη-Ραγάδα- Εσοχή, αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στο τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.