ΚΑΒΑΛΑ: Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στη Νέα Υόρκη

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη Νέα Υόρκη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τον τίτλο «Φίλιπποι, Ένα Μνημείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς» (Philippi, a Landmark of European Heritage) στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, (69 East 79th street, New York).

Η διάρκειά της θα είναι έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2019. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων Καβάλας είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της χώρας και το τελευταίο που εντάχθηκε το 2016 στον κατάλογο μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι ένας από τους πλέον συγκροτημένους ερειπιώνες της Ελλάδας άρρηκτα συνδεδεμένος με ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας όπως η μάχη, στις παρυφές της πόλης το 42 π.Χ., που καθόρισε την πολιτική ιστορία του Ρωμαϊκού κράτους και της συνταγματικής ιστορίας της Ευρώπης. Επίσης, η άφιξη του Αποστόλου Παύλου και η ίδρυση της πρώτης Χριστιανικής κοινότητας στην Ευρώπη, υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη του Χριστιανισμού σε παγκόσμια θρησκεία.

H πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας ανήκει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Οι Έλληνες ομογενείς της αμερικανικής μεγαλούπολης, αλλά και οι Αμερικανοί πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σ’ έναν ιστορικό χώρο με πολύπλευρη σημασία για την παγκόσμια ιστορία και τη διάδοση του χριστιανισμού.

Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση της ιστορίας των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

  Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

  Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη Νέα Υόρκη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τον τίτλο «Φίλιπποι, Ένα Μνημείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς» (Philippi, a Landmark of European Heritage) στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, (69 East 79th street, New York)

  Η διάρκειά της θα είναι έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2019. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων Καβάλας είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της χώρας και το τελευταίο που εντάχθηκε το 2016 στον κατάλογο μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

  Είναι ένας από τους πλέον συγκροτημένους ερειπιώνες της Ελλάδας άρρηκτα συνδεδεμένος με ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας όπως η μάχη, στις παρυφές της πόλης το 42 π Χ , που καθόρισε την πολιτική ιστορία του Ρωμαϊκού κράτους και της συνταγματικής ιστορίας της Ευρώπης Επίσης, η άφιξη του Αποστόλου Παύλου και η ίδρυση της πρώτης Χριστιανικής κοινότητας στην Ευρώπη, υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη του Χριστιανισμού σε παγκόσμια θρησκεία

  H πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας ανήκει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Οι Έλληνες ομογενείς της αμερικανικής μεγαλούπολης, αλλά και οι Αμερικανοί πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σ’ έναν ιστορικό χώρο με πολύπλευρη σημασία για την παγκόσμια ιστορία και τη διάδοση του χριστιανισμού

  Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση της ιστορίας των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας (περισσότερα: http://www ert gr)

  (περισσότερα)

  Πείτε τη γνώμη σας!

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.