Σ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: ΤΑΧΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ των αιτήσεων θεραπείας των αλιέων

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Τη δέσμευση ότι θα εξεταστούν ταχύτατα οι αιτήσεις θεραπείας που κατέθεσαν οι αλιείς βιντζότρατας και όπου εντοπιστεί αστοχία θα δοθεί άδεια αλίευσης, ανέλαβε σήμερα -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.
Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ανακληθεί καμία άδεια και δεν υπεβλήθησαν κυρώσεις, επισήμανε ωστόσο ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα.
«Δεν μπορεί, είπε, να μην κρατούν ηλεκτρονικό ημερολόγιο καταγραφής της αλιευτικής τους δραστηριότητας», αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν σκάφη που δεν κράτησαν ούτε μία ημέρα ηλεκτρονικό ημερολόγιο.
Κατέστησε σαφές ότι οι άδειες αλίευσης χορηγούνται σε σκάφη που έχουν αλιευτική άδεια σε ισχύ, στην οποία περιλαμβάνεται και η τήρηση ηλεκτρονικού ημερολογίου και εξέφρασε την απορία του για τις αντιδράσεις από τη στιγμή που αλιείς γνωρίζουν τι προβλέπει η νομοθεσία.
«Θα δούμε πάντως το θέμα που προέκυψε με τους αλιείς της Λέρου και της Καλύμνου με τη μέγιστη επιείκεια» κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.