ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΠΑΡΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΓΙΑ το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Την Κυριακή στις 11 το πρωί στον πρώτο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων με ένα πάρτι, πάρτι γενεθλίων, το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης γιορτάζει σαράντα χρόνια ζωής και λειτουργίας. Είναι ένας από τους πιο παλιούς Συλλόγους και από τους πιο «αποδοτικούς» στην προσφορά εθελοντικού αίματος.

«Ήταν χρόνια που κύλησαν στην αρχή δύσκολα, αλλά στη συνέχεια εύκολα» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου, ο κος Κωστής Δημητρακόπουλος και σημειώνει ότι αυτό που δίνει διάρκεια είναι οι ίδιες οι ανάγκες που υπάρχουν και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν. «Επίσης, η ευαισθησία του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, όπως και η διάθεση να στηρίξουν τον πάσχοντα άνθρωπο.» Απόδειξη αυτής της ευαισθητοποίησης είναι το γεγονός ότι το Σωματείο αριθμεί 2.000 ενεργά μέλη, τα οποία είναι , όπως ο πρόεδρος δηλώνει, σε κάθε ζήτηση πρόθυμα να τρέξουν και να εξυπηρετήσουν τον συνάνθρωπο.

Ο Νομός Ροδόπης και κατ’ επέκταση η Θράκη είναι από τις πιο ευαισθητοποιημένες περιοχές στην Ελλάδα. «Η περιοχή μας δίνει το περισσότερο εθελοντικό έργο στην Ελλάδα.» δηλώνει ο κος Δημητρακόπουλος. Ετησίως το 1/3 των φιαλών του εθελοντικού αίματος της χώρας δίνεται από τη Θράκη. Αυτό σημαίνει πως δίνονται το χρόνο περίπου 50.000 φιάλες αίματος. Με το Νοσοκομείο της Κομοτηνής να κάνει 4.000 αιμοληψίες τη χρονιά που έφυγε. Από αυτές τις Μονάδες οι 2.500 είναι από τους εθελοντές.

«Πανελλήνια πρέπει να γίνει κάτι για την καλύτερη διαχείριση του αίματος» δηλώνει ο κος Πρόεδρος και σημειώνει πως είναι σημαντικό το αίμα που δίνεται να αξιοποιείται στο σύνολο του. Καλύτερη διαχείριση του αίματος με on line σύνδεση όλων των νοσοκομείων ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η εικόνα των αναγκών και της προσφοράς και να καλύπτονται οι ανάγκες.
Φώτο: Κωστής Δημητρακόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.