ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ τέχνης

Τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Curriculum Chromae» της εικαστικού, Στέλλας Κουκουλάκη, έγιναν χθες το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Η έκθεση που οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, θα είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, ενώ αύριο στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν ομιλίες στα πλαίσια της επιμορφωτικής ημερίδας που οργανώνεται με αφορμή τη συζήτηση που εκτυλίσσεται με βάση το χρώμα ως θεματικό κέντρο της έκθεσης.
Στην επιμορφωτική ημερίδα εισηγητές θα είναι οι: Αναστασία Δάλμα, αρχιτέκτων μηχανικός, Δημήτρης Μαραμής, συνθέτης, Νικόλαος Παρταράκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΙΤΕ, Πλαΐνης Σωτήρης, επίτιμος λέκτορας Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Εργαστήριο Οπτικής και Όρασης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Πρώιμος, ιστορικός- κριτικός τέχνης, καθηγητής στο ΕΑΠ, και Δημήτρης Σπύρου, ιστορικός- κριτικός τέχνης.
Στην αναφορά στην έκθεση επισημαίνεται ότι, «μέσα από την έκθεση επιχειρείται μια βιογραφική περιδιάβαση, στην οποία ο λόγος και η εικόνα παίρνουν διαστάσεις χρωματικές μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης και τεχνολογίας, που γεφυρώνει την ιστορική γνώση με πραγματικότητες σημερινές. Εκφραστικά διλήμματα βρίσκουν γόνιμο καταφύγιο σε όγκους και υλικά, πλάθοντας αρμονικά σύνολα συντιθέμενα από αντιθέσεις που αντανακλούν τον πλουραλισμό αναφορικά με την πρόσληψη του χρώματος ιδωμένη μέσα από τη συμπόρευση της καλλιτεχνικής και της επιστημονικής ερμηνείας».

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.