ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ Κτηματογράφησης στο υπόλοιπο του Δήμου Κομοτηνής

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Την πρώτη ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν χθες στον Ίασμο Ροδόπης, το ΤΕΕ, ο δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Αγρονόμων-Τοπογράφων Ροδόπης, για την Κτηματογράφηση των υπολοίπων ακινήτων της Π.Ε. Ροδόπης.
Πιο συγκεκριμένα του υπόλοιπου του Δήμου Κομοτηνής και των Δήμων Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας – Σαπών.
Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στις έδρες των τεσσάρων δήμων.
Στις ημερίδες αυτές θα τονιστεί ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συγκεντρώνουμε και ποιος ο ενδεικνυόμενος τρόπος εντοπισμού των ακινήτων για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης μαζί με τους τίτλους ιδιοκτησίας και το τοπογραφικό διάγραμμα, στο γραφείο Κτηματογράφησης που άνοιξε και λειτουργεί στην Κομοτηνή -στην οδό Υψηλάντου-, θα διαρκέσει ως τις 11 Μαρτίου.
Το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και των επαγγελματιών ήταν πολύ μεγάλο, παρά την έντονη βροχή που έπεφτε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ίασμο!

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι πως η κάθε δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από τους τίτλους του ακινήτου, την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, το σχετικά σύγχρονο τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο θα απεικονίζει τη σωστή θέση εντοπισμού του ακινήτου,-θέση, σχήμα και εμβαδόν-, ικανό να προσδιορίσει το ακίνητο.
Η σωστή διαδικασία της κτηματογράφησης, θα σημαίνει και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πολιτών στα ακίνητά τους.
Ο στόχος αυτός της πολύ σημαντικής διαδικασίας της Κτηματογράφησης είναι να δηλωθούν σωστά τα ακίνητα, οι αγροτικές εκτάσεις μετά τους αναδασμούς και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία στα δικαστήρια, αν τα στοιχεία είναι λάθος.
Επίσης, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την τακτοποίηση των διαφόρων κληρονομικών θεμάτων στα ακίνητα.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.