ΚΚΕ – ΕΚΖ: ΑΜΕΣΗ λειτουργία της ΜΕΘ στο ΓΝΖ

«Άμεση παρέμβαση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιώργου Λαμπρούλη και της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων , Αλεξάνδρας Μπαλού, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, με αφορμή την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, που 2 ασθενείς χρήζουν ανάγκης μεταφοράς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου (ΓΝΖ).

Η έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες στο νησί δεν επέτρεψαν τη μεταφορά διά θαλάσσης, είτε με εναέρια μέσα. Για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα και οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νησί από την έλλειψη υποδομών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένη εδώ και 6 χρόνια, παραμένει κλειστή λόγω μη στελέχωσης της από εξειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ακόμη σοβαρό είναι το ζήτημα της ύπαρξης ενός μόνου ασθενοφόρου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών σε όλο το νησί. Για αυτή την κατάσταση στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού οφείλεται η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί βάση των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή.

Ζητάμε:
Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ Ζακύνθου
Στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο
Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από των κρατικό προϋπολογισμό με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών».

Την παραπάνω ανακοίνωση κάνει η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Για το ίδιο θέμα προηγήθηκε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), που αναφέρει τα εξής:

«ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ!

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου βρίσκονται δύο ασθενείς που χρήζουν ανάγκης μεταφοράς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραμένουν όμως εγκλωβισμένοι στο νοσοκομείο του νησιού μας, λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν την μεταφορά δια θαλάσσης, είτε με εναέρια μέσα.

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ όλα τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στον αγώνα για το άνοιγμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, η οποία υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη στο Γ.Ν. Ζακύνθου, όμως το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και παρά τις υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Πολάκη όταν επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, δεν προχωράνε σε στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού για την ΜΕΘ, ακολουθώντας την ίδια τακτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.

Ζούμε σε νησί με χιλιάδες μόνιμούς κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι.
Δεν διαπραγματευόμαστε τη ζωή μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.