ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ Boing που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Φως στο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα του Boing της Lion Air που συντρίβει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες  στη Θάλασσα της Ιάβας το 2018 , αναμένεται  να ρίξει μετά την ανάσυρση του το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Ο αρχές της Ινδονησίας βρήκαν τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας στα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα.

Ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου είναι ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» των αεροσκαφών, που χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την εξακρίβωση των αιτίων κάθε αεροπορικού δυστυχήματος. Το πρώτο «μαύρο κουτί», ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, ανακτήθηκε τρεις ημέρες μετά τη συντριβή.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Βρέθηκε, αλλά δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για την ακριβή του τοποθεσία ακόμη», επιβεβαίωσε με SMS στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χάριο Σατμίκο, ο υποδιευθυντής της ινδονησιακής Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT).

Η συντριβή του αεροσκάφους της Λάιον, ενός Boeing 737 MAX 8, ήταν η πρώτη αεροσκάφους του τύπου και η πιο πολύνεκρη του 2018, αφού έχασαν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες σ’ αυτό.

...(περισσότερα)

share->share_count); ?>