Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Νομοσχέδιο των προσλήψεων των Εκπαιδευτικών

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις προσλήψεις Εκπαιδευτικών που ψηφίζεται σήμερα, ζητούν, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, θεωρώντας ότι υποβιβάζει το κριτήριο του βασικού πτυχίου και αδικεί τους Αναπληρωτές, οι οποίοι εργάζονται για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να χάνουν τον χρόνο προϋπηρεσίας τους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι « η εξέλιξη του εκπαιδευτικού ξεκινά από την ώρα που μπαίνει μέσα στην τάξη και αυτό αποδεικνύεται στην καθημερινότητα μας».

Οι ΕΛ ΜΕ Δυτικής Μακεδονίας καλού τα μέλη της να δώσουν το παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη 1.30 μετά το μεσημέρι, στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης,  στην Κοζάνη.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις  χθες βράδυ, μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, με αφορμή τη σημερινή 24ωρη-2η κατά σειρά-Απεργία του κλάδου, το εν λόγω νομοσχέδιο δεν απαντά στο πρόβλημα, προτείνοντας μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Επειδή τα Σχολεία στο Δήμο Εορδαίας είναι κλειστά και δεν μπορούν να ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου για το Νομοσχέδιο, προγραμματίστηκε Γενική Συνέλευση για το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.